Política 21/12/2021

El Pi i el PP reclamen la clausura de l'Oficina Anticorrupció

Els populars n'han criticat la funció i, a més, l'increment de pressupost, que arribarà als 1,3 milions d'euros

2 min
El director de l'Oficina Anticorrupció, Jaume Far, a la sala d'actes del Parlament.

PalmaL'Oficina d'Anticorrupció ha estat objecte de crítiques a la primera hora del ple del debat parlamentari dels pressupostos de la Conselleria d'Hisenda. El Partit Popular s'hi ha oposat frontalment i n'ha demanat l'eliminació total, mentre que El Pi també ho ha fet, però ha demanat que les competències siguin transferides a la Sindicatura de Comptes.

La portaveu conjunta dels populars, Núria Riera, ha retret a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, que l'Oficina Anticorrupció "hauria de ser un exemple i és tot el contrari", i que se n'està fent un "ús partidista". A més, ha criticat que l'oficina presenti un important increment de pressupost fins a arribar als 1,3 milions d'euros. Segons Riera, "continua engreixant un organisme criticat per tota l'oposició".

Pel que fa a El Pi, han presentat una esmena a la totalitat per a l'oficina però, segons ha detallat la parlamentària Maria Antònia Sureda, perquè es creu que hi ha una duplicitat de competències amb la Sindicatura de Comptes. Segons Sureda, "l'oficina hauria d'estar adherida a la Sindicatura i no ser un ens independent".

Ara bé, la consellera Sánchez ha replicat les paraules de Riera dient-li que si es va crear l'oficina va ser per una necessitat popular, "tenint en compte que es venia de la corrupció de Jaume Matas i Maria Antònia Munar". Quant a Ciutadans, s'hi ha mostrat totalment a favor i ha dit que sempre donaran suport a aquest tipus d'entitats.

Podem i MÉS també s'han mostrat a favor de l'oficina. El diputat de MÉS per Menorca, Josep Castells, ha volgut puntualitzar, ja que la popular Núria Riera havia detallat que 27 parlamentaris estaven en contra de l'oficina, cosa que suposa el 47% de la cambra, però Castells ho ha negat. Ha aclarit que només són 18, el PP i Vox, i que El Pi només vol canviar les competències.

stats