Economia 20/12/2021

Ciutadans demana eliminar l'Impost de Turisme Sostenible

La portaveu de la formació taronja, Patrícia Guasp, considera que el que era l'ecotaxa "ja no és ni eco ni taxa"

1 min
La portaveu de Ciutadans al Parlament, Patrícia Guasp.

PalmaLa coordinadora i portaveu autonòmica de Ciutadans a les Balears, Patrícia Guasp, ha demanat en el ple per aprovar els pressupostos de les Illes per al 2022 que s'elimini l'Impost de Turisme Sostenible (ITS), l'antiga ecotaxa, perquè és un impost que s'ha "pervertit" totalment. De fet, Guasp ha catalogat que ja no és "ni eco ni taxa".

La portaveu de Ciutadans ha considerat que, com que va a "una caixa única", no és "finalista" en cap cas. A més, ha defensat que el Govern l'ha usat per "quadrar comptes així com li ha semblat". Així doncs, Guasp ha demanat l'eliminació de l'ITS de facto pels pròxims pressupostos.

Així i tot, respecte d'aquesta qüestió, el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, ha defensat el contrari, ja que ha dit que li semblava correcta "la suspensió durant dos anys del caràcter finalista de la taxa". Ha reconegut que creu que la modificació temporal "és adequada", tot i que mai es plantejarien que "duràs més temps".

El Pi també hi ha dit la seva sobre l'ITS. El portaveu, Josep Melià, ha carregat contra l'impost i ha dit que s'han de recuperar les quanties que es varen aprovar amb la primera ecotaxa. "S'han de reduir a la meitat", ha defensat Melià, argumentant que la pròxima temporada turística serà "incerta i difícil", i que el factor preu, segons ha dit, "és molt important per al nostre sistema turístic".

stats