Política 29/11/2021

L'oposició carrega contra l'ecotaxa arran de la petició dels hotelers d'eliminar-la

La portaveu parlamentària del Partit Popular, Núria Riera, ha afirmat que des del principi van dir que era "una ecofarsa"

2 min
La portaveu adjunta del PP, Núria Riera.

PalmaTots els partits de l'oposició han carregat aquest dilluns contra l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) –conegut popularment com a ecotaxa–, impulsat pel Pacte de Govern. El Partit Popular, El Pi, Ciutadans i Vox han reaccionat aquest matí en la roda de premsa de portaveus parlamentaris a les al·legacions que la Federació Hotelera de Mallorca ha presentat als pressupostos perquè s'elimini aquest impost.

"És lògic que la Federació Hotelera, la ciutadania i els partits demanin que es llevi", ha declarat en aquest sentit la portaveu adjunta del Partit Popular al Parlament, Núria Riera. Segons la membre del PP, el seu partit "des del principi va dir que era una ecofarsa", perquè "no és eco ni és taxa, sinó que és un impost més per omplir la caixa de doblers que necessita Armengol per mantenir tota aquesta estructura".

En una línia similar, el portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament de les Illes Balears, Juanma Gómez, ha assenyalat que la formació taronja "sempre" ha apostat per "eliminar-la". Gómez ha destacat que l'ITS s'ha "desviat" del propòsit inicial i que, per això, han proposat "esmenes a tots els fins que s'allunyin d'accions relacionades amb el medi ambient, la protecció del litoral, el patrimoni, la desestacionalització i els projectes d'innovació turística".

Una quantitat assumible

Per la seva banda, el portaveu adjunt d'El Pi al Parlament, Josep Melià, ha recordat que "una de les esmenes parcials" que va fer el partit va ser "el de l'ITS, perquè se n'elimina el caràcter finalista". Així, ha defensat que "aquest impost hauria de tenir una quantitat que fos de la meitat de l'actual" i que s'ajustàs a "un euro per dia i pernoctació, unes quanties assumibles per a un moment de crisi com l'actual".

Finalment, la portaveu parlamentària de Vox, Idoia Ribas, ha celebrat també que els hotelers demanin eliminar l'ecotaxa. "Només ha servit per pagar els capricis d'Armengol", ha declarat aquest matí al Parlament.

stats