Política 16/11/2021

Apesteguia critica el Govern per fer servir l'ecotaxa per a la gala de LOS40

El candidat de MÉS per Mallorca al Parlament assenyala que el problema de fons és l'espoli fiscal que pateixen les Balears

ARA Balears
1 min
El candidat de MÉS per Mallorca al Parlament i batle de Deià, Lluís Apesteguia.

El candidat de MÉS per Mallorca al Parlament i batle de Deià, Lluís Apesteguia, ha criticat que el Govern destinàs recursos de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) a patrocinar la gala de LOS40 Music Awards i ha defensat que aquest fons hauria de servir només per compensar la petjada ecològica i social del turisme, així com per propiciar un canvi de model econòmic a les Balears.

Segons ha informat Europa Press, Apesteguia ha fet pública la seva opinió a les xarxes socials, segons ha informat Europa Press, on ha assenyalat que el problema de fons és l'infrafinançament estructural de les Illes, que obligarà que l'ecotaxa es destini durant el 2022 a "compensar el sobreesforç que ha generat la pandèmia". A més, el batle de Deià ha insistit que l'ITS no hauria de servir per compensar el maltractament fiscal que pateixen els ciutadans de les Balears. "El problema és que no tinguem aquests recursos ordinàriament", ha assenyalat. Per això, també ha lamentat que el discurs de l'espoli fiscal hagi desaparegut quan és "el principal problema de les Illes", fet que ha provocat que s'hagi pervertit l'ecotaxa.

Quant a la gala de LOS40, Apesteguia ha reconegut que el sector cultural ha de menester ajuda, però ha qualificat d'"injustificable" que s'hagi finançat amb l'ecotaxa.

Per la seva part, el diputat de MÉS Joan Mas Collet ha criticat que les macroempreses accedeixin a doblers públics amb tanta facilitat per organitzar festes mentre que entitats sense ànim de lucre no demanen ajudes per la dificultat de la tramitació. Mas també ha rebutjat que es destinin recursos públics a esdeveniments d'aquestes característiques. "Tenim molts debats pendents i molts interessos contraposats", ha afegit.

stats