Política 18/01/2021

El Pi presenta una PNL per reclamar una vacunació "accelerada" i "salvar" l'economia de les Illes

Considera que és una de les vies per conservar la temporada turística

Catalina Riera
1 min
Turistes a l'aeroport de Palma

El Pi presenta una proposició no de llei (PNL) per reclamar una "vacunació accelerada" a les Balears i "salvar-ne l'economia". Així ho ha dit aquest dilluns la portaveu de la formació, Lina Pons, en una roda de premsa. "Hem de salvar la nostra economia, que depèn del monocultiu turístic, per això la nostra comunitat ha de ser una de les primeres a vacunar-se", ha explicat.

Abans de les festes de Nadal, El Pi va demanar a l'Executiu que fos "contundent" amb la vacunació, ja que és una de les vies per poder "salvar la Setmana Santa i l'estiu", explica Pons. No obstant això, la portaveu lamenta que l'Executiu no els ha escoltat i per això han presentat aquesta PNL: "Demanam una vacunació accelerada per poder viure exclusivament del turisme", ha afegit. Pons ha criticat que el Govern no ignora les propostes que fa la formació i que no actua "amb seny", ja que tampoc no ha fet cas "del pla per superar la crisi que oferí el Col·legi Oficial de Metges".

Per la seva banda, el president d'El Pi, Antoni Amengual, ha assenyalat que s'ha de crear un pla de xoc per a tots els sectors empresarials, centrat en la microeconomia i que posi en marxa mecanismes perquè els doblers arribin als empresaris afectats. "Aquesta situació és insostenible i s'ha d'estar al costat de les pime, els autònoms, els treballadors i les famílies que l'estan patint", ha dit. Pel que fa als fons europeus, Amengual ha afegit que el Govern no els hauria d'utilitzar per "fer grans projectes", sinó per reactivar l'economia.

stats