Política 25/03/2019

El Pi acusa MÉS del fracàs del Pacte Educatiu

La diputada ecosobiranista Joana Aina Campomar ha recordat que la coordinadora de la ponència era Maria Antònia Sureda, d'El Pi

S.vidal
2 min
Imatge de Jaume Font

PalmaEl Pi - Proposta per les Illes suspèn el Govern després d'una legislatura "amb arrancada de cavall i arribada d'ase", en paraules del portaveu de la formació regionalista al Parlament. Jaume Font ha fet un inventari del que considera "principals qüestions" i ha destacat que "el primer gran fracàs" del Govern –que "també ha estat un dels èxits de MÉS"– és no haver signat el Pacte Educatiu. "Després de com ho passàrem amb el Govern de Bauzá, "que els polítics no hàgim estat capaços de signar el pacte és que hem suspès de mala manera".

Per la seva banda, la diputada de MÉS Joana Aina Campomar ha assegurat que "sempre hem fet feina per l'educació", i ha recordat que la comissió parlamentària on es treballà el Pacte Educatiu la coordinava la diputada d'El Pi Maria Antònia Sureda. "No tota la responsabilitat la té ella, però haurien de fer una mica d'autocrítica", ha assenyalat.

Cal recordar que el Consell Escolar va traspassar el document del Pacte per l'Educació al Govern que va donar l'encàrrec al Parlament. La comissió es va dilatar un any i mig i no ha donat temps a traslladar-lo en una llei autonòmica. "Som uns mentiders", ha dit Font, qui ha assenyalat que "els 34 del Govern no han estat capaços" de fer una llei. "Han tornat a fer política d'educació com ja va fer el PP. Ara ja no hem de signar documents, ens hem de comprometre amb el programa electoral".

El Pi ha afegit altres temes que han quedat oberts al final de la legislatura com la regulació dels cotxes de lloguer o del tot inclòs o la manca d'habitatge social. Jaume Font ha destacat la "nul·la capacitat d'incidir a Madrid ni amb Rajoy ni amb Sánchez. Tenim menys convenis, el mateix finançament i un REB de què hauríem de demanar si algú ha notat si ha canviat res des que està aprovat".

Finalment, El Pi ha traçat una de les línies vermelles si els toca pactar amb algun partit per governar: "Hauríem d'invertir el doble en investigació per arribar a la mitjana de l'Estat, a l'hora de pactar haurà d'estar sobre la taula, si no no hi haurà pacte", ha declarat tot assenyalant que les Balears "continuam a la meitat de la mitja d'inversió de l'Estat".

stats