Partits
Política 29/12/2022

El Pi fixa com a objectius del 2023 eliminar "el monocultiu turístic i millorar els serveis públics"

La formació ha anunciat que s'abstindrà en el decret de mesures urgents en matèria urbanística

ARA Balears
2 min
Tolo Gili, president d’El Pi.

PalmaEl president d'El Pi, Tolo Gili, ha fet balanç del 2022 aquest dijous i ha exposat com a prioritats de la seva formació eliminar "el monocultiu turístic i millorar els serveis públics".

Gili ha indicat, en una nota de premsa, que el seu partit creu que les Balears han d'"apostar per la diversificació econòmica, la innovació i la indústria, segons ha recollit Europa Press. "Armengol fa vuit anys que governa i no s'ha fet cap passa endavant per revertir aquesta situació", ha afirmat.

En opinió del president d'El Pi, la forma de vida dels mallorquins "està en perill" i per capgirar aquesta situació promet enfrontar-se a la superpoblació, a més de millorar "amb valentia" la sanitat, l'educació, el transport i l'accés a l'habitatge per garantir els drets dels mallorquins.

A continuació, el portaveu de l'organització al Parlament, Josep Melià, ha valorat el decret de mesures urgents en matèria urbanística. Melià ha avançat que El Pi s'abstindrà durant l'aprovació per "l'abús" del Govern en la utilització dels decrets llei i perquè "comparteixen algunes mesures com la desclassificació de terrenys per contenir el sobrecreixement i la superpoblació".

D'altra banda, el representant parlamentari ha recriminat que existeixen mesures contradictòries com les previsions de creixement del pla general de Palma impulsat per l'esquerra o que es permeti el creixement si es tracta d'habitatge de protecció oficial.

Finalment, la portaveu del partit al Consell de Mallorca, Xisca Mora, ha apuntat que El Pi sempre està al costat dels petits propietaris, "d'aquesta gent que ha heretat uns terrenys o els ha adquirit amb el seu esforç". "Per això, El Pi farà tot el que estigui al seu abast perquè tots els mallorquins conservin el seu patrimoni i no es vegin obligats a malvendre'l a gent de fora que té un patrimoni més alt", ha rematat.

stats