Política 14/06/2023

El Pi descarta presentar-se a les eleccions generals i critica MÉS per la coalició amb Sumar

"Ens dol que no hi hagi una opció plenament balear a les eleccions", ha afirmat el president de la formació regionalista

2 min
El nou president d'El Pi a Mallorca, Tolo Gili.

PalmaDesprés de l'esfondrament electoral d'El Pi a les eleccions autonòmiques, quan va perdre la representació en el Parlament, els regionalistes han comunicat aquest dimecres que no es presentaran a les eleccions generals del 23 de juliol. "No és el moment", ha assegurat el president del partit, Tolo Gili. Al llarg d'aquestes tres setmanes hi ha hagut diverses reunions de l'executiva regionalista i del Consell General per analitzar la viabilitat d'anar a les generals. "Hem de fer una lectura dels resultats de les anteriors eleccions autonòmiques, insulars i municipals i consideram que, tot i que ens dol, ara no és el moment d’encarar una altra carrera electoral", ha indicat Gili.

Des d'El Pi creuen que el que necessiten ara és "reorganitzar el partit, trobar nous espais i nova gent, i marcar un full de ruta perquè d'aquí a 4 anys tinguem una proposta que il·lusioni". La nit electoral, Gili va admetre "el fracàs" dels resultats, i ho atribuïa, en part, al fet que no van saber transmetre el seu missatge. Si bé és cert que històricament ha tret més vots en el Consell de Mallorca que en el Parlament, mai s'havia traduït amb aquesta contundència: dos consellers insulars i cap diputat.

El líder regionalista ha criticat MÉS per Mallorca i Més per Menorca per la coalició amb Sumar a les generals. El que fins ara ha estat senador per designació autonòmica, Vicenç Vidal, serà el cap de llista, Esquerra Unida es reserva el número dos i els ecosobiranistes menorquins el tercer lloc. No està clar encara el paper que jugarà Podem en aquesta candidatura. "Ens dol que les Balears s’hagin quedat sense poder votar a cap opció plenament de les Illes, ara que MÉS ha fet la passa d’anar amb Sumar sense explorar una llista unitària 100% balear amb nosaltres", ha lamentat.

stats