Política 23/04/2022

El Pi denuncia la lentitud de Costes per tramitar les autoritzacions per a les instal·lacions de temporada estiuenca

Reiteren la importància de què les Illes comptin amb les competències en matèria de costes i litoral previstes a l'Estatut d'Autonomia

ARA Balears
1 min
Representants d'El Pi

PalmaEl Pi ha denunciat la lentitud de Costes a l'hora de tramitar les autoritzacions per a les instal·lacions de temporada estiuenca. El portaveu del partit al Parlament, Josep Melià, ha remarcat que "resulta imprescindible millorar la rapidesa en la tramitació dels expedients d'aquestes instal·lacions, ja que massa sovint les autoritzacions arriben iniciada la temporada turística i generen una mala imatge i una deficient resposta dels poders públics".

En aquest sentit, el partit regionalista ha reiterat la importància que les Illes Balears tinguin les competències en matèria de costes i litoral previstes a l'Estatut d'Autonomia. Melià ha recordat, també, que "fa un parell de setmanes el Parlament va aprovar una iniciativa d'El Pi per instar el govern de l'Estat a impulsar de manera decidida i ràpida la transferència de les competències abans del 31 de desembre del 2022". Així mateix, ha remarcat la importància de fer-ho realitat tan aviat com sigui possible.

Per tal de donar visibilitat i demostrar la problemàtica de la situació, el regidor d'El Pi a l'Ajuntament d'Andratx, Llorenç Suau, ha explicat la incertesa que genera no saber quan arribarà l'autorització. "El mes de novembre ja vàrem demanar els permisos a Costes i no ens han arribat fins a mitjan abril. Si hagués arribat pel març, ja hauríem pogut tenir el contracte de gandules i para-sols per Pasqua".

stats