Política 10/03/2022

El Pi demana que la sol·licitud de zona apta basti per poder demanar places turístiques

Creu que la moratòria aprovada pel Govern "cronifica" el sector

ARA Balears
1 min
El lloguer turístic aspira a mantenir el 50% de l’ocupació a la temporada alta.

PalmaEl Pi ha demanat que la suspensió de l'adquisició de places turístiques prevista en el decret llei no afecti les persones que ja havien presentat la sol·licitud de certificat de zona apta amb anterioritat. El partit ha presentat la moció aquest dijous al ple del Consell de Mallorca, que ho ha aprovat.

La portaveu d'El Pi al Consell, Xisca Mora, ha explicat que "l'aposta per la sostenibilitat és central i essencial per al turisme de les Balears i que això implica contenir les places i evitar creixements", però que, malgrat això, creu que la moratòria aprovada pel Govern que congela la borsa de places turístiques "no permet l'intercanvi d'aquestes places entre els particulars i, per tant, cronifica el sector".

En aquest sentit, ha argumentat que sense perdre de vista la diferència existent entre els hotels i els habitatges turístics, "l'oferta hotelera és molt més estable que el lloguer turístic, que per la seva pròpia naturalesa té molta més rotació". "Hi ha molts d'habitatges que durant un temps entren dins el mercat turístic i després en surten. Si a això hi afegim que la immensa majoria de les places quan es donen de baixa es perden, no s'incorporen a les borses, es pot entendre que es posen en risc 90.000 places de lloguer turístic", ha conclòs.

De la moció que han presentat, no se n'ha aprovat el primer punt, referent a impulsar canvis legislatius que permetin l'intercanvi de places turístiques entre particulars, sempre garantint que no es produeixi cap increment de les places que actualment estan autoritzades.

stats