Política 11/01/2019

El Pi assegura que no pactarà a cap lloc amb VOX perquè ataca les seves línies vermelles

La formació regionalista obri el procés d'elecció de candidats que inclou primàries en les llistes del Parlament i Consell de Mallorca

Carles Tudurí
2 min
Antoni Amengual i Maria Antònia Sureda, aquest divendres en roda de premsa.

PalmaEl Pi ha descartat aquest divendres de forma clara la possibilitat de pactar amb VOX després de les eleccions a cap de les institucions de les Illes perquè considera que aquesta formació d'ultradreta ataca les seves línies vermelles. Així ho ha indicat Antoni Amengual, el director de campanya de la formació regionalista.

Segons Amengual, El Pi té unes línies vermelles molt clares, que són "la llengua, el petit comerç, els traspàs de competències a les institucions balears i el lloguer vacacional", en les que no s'acceptarà "cap passa enrere".

El representant d'El Pi en el Consell de Mallorca ha explicat que aquestes línies vermelles no es desplaçaran a canvi de "cadires o càrrecs", pel que considera que "avui en dia noltros no podem anar enlloc amb aquests senyors, ni al parlament, ni al consell ni als ajuntaments".

Elecció de candidats

El Pi ha informat aquest divendres que el pròxim dilluns obri el procés d'elecció dels candidats de la formació a encapçalar les llistes al Parlament i al Consell de Mallorca. Durant 15 dies, fins al dilluns 28 de febrer, els afiliats que ho desitgin podran presentar la seva candidatura per ser elegits cap de llista d'El Pi a aquestes dues institucions.

Per concórrer a aquestes primàries, les primeres del partit, s'haurà de comptar amb l'aval mínim d'un 5% del cens d'El Pi a Mallorca. Segons Amengual, això no suposa cap limitació important perquè vol dir que amb 50 avals ja es pot ser candidat a aquestes eleccions internes.

Si només es presenta un candidat per encapçalar cada una d'aquestes llistes, el Consell General de la formació, que es farà el pròxim 2 de febrer, els ratificarà i designarà oficialment com els números 1 d'El Pi al Parlament i al Consell de Mallorca en les eleccions del maig vinent. Si hi ha més d'un candidat, s'obrirà un procés de primàries.

Pel que fa als caps de llista municipals, Amengual i Maria Antònia Sureda, presidenta del Comitè Electoral del partit, han informat que serà cada comitè local el que decidirà si obre un procés similar a aquest amb possibilitat de primàries o fa una designació directa del candidat. Els municipis tenen també llibertat per establir les seves pròpies dates per fer aquest procés.

D'altre banda, els dos responsables del partit també han comentat que dissabte es ratificarà la candidatura de Josep Melià com a candidat d'El Pi a la batllia de Palma, ja que ha estat l'únic que ha optat al lloc.

stats