Consell de Mallorca
Política 20/10/2022

El Pi allarga la mà al PSIB per a un futur pacte de govern en el Consell de Mallorca

"No menysprearia el nostre nombre de consellers, perquè potser l'any que ve hauran de canviar de socis", ha dit la portaveu regionalista a Cladera

2 min
La portaveu d'El Pi, Xisca Mora

Palma"És temps de canvi". El Pi ha utilitzat aquesta frase en el Debat de Política General del Parlament i el Consell de Mallorca per fer veure que vol ser protagonista en la formació dels pròxims governs. La declaració es pot interpretar des de dos vessants: la voluntat que els dos governs passin a mans del PP amb la integració d'El Pi o que siguin els actuals socis minoritaris de govern del Pacte els que deixin el lloc als regionalistes. S'ha de tenir en compte, també, que El Pi estaria més lluny d'Unides Podem que de MÉS per Mallorca, amb qui comparteix l'ideari nacionalista.

La portaveu regionalista en el Consell, Xisca Mora, aquest dijous, en la segona jornada del debat, ha allargat la mà als socialistes per ser futurs socis de govern. Mora ha aprofitat el fet que la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha dedicat la major part de la seva rèplica a contestar al PP, el principal partit de l'oposició. "Esper que no ens ignori quan ens necessiti, jo no menysprearia el nombre de consellers d'El Pi –en té dos–, perquè potser l'any que ve hauran de canviar de socis. El Pi serà protagonista del canvi", ha assenyalat Mora.

Cladera no ha ignorat aquesta afirmació en la seva darrera intervenció. "El que vostè pronostica, ja ho veurem. Faig feina dia a dia i de les eleccions, quan siguin, ja en veurem el resultat i en parlarem", ha destacat. La presidenta del Consell no s'ha negat a acceptar la invitació d'El Pi. Tot i que s'ha declarat "orgullosa" del govern de la institució insular i de les polítiques que s'han duit a terme, no ha apuntat que vulgui repetir la mateixa fotografia de govern en la propera legislatura, amb els mateixos colors. Aquest és un fet que la presidenta del Govern, Francina Armengol, sí que va afirmar en la celebració dels tres anys de govern al castell de Bellver: "La meva idea és que el que funciona no es toqui".

stats