IMPUTA
Política 07/01/2014

CiU, ERC, ICV, C's i la CUP veuen condemnada al fracàs la proposta de Navarro i Rubalcaba

Les formacions catalanes opinen que el model que propugnen PSC i PSOE és confús i difícil d'entendre

Roger Tugas
2 min

BarcelonaLa proposta dels líders del PSC i el PSOE, Pere Navarro i Alfredo Pérez Rubalcaba, de crear una subcomissió al Congrés sobre una reforma territorial no ha obtingut suports més enllà dels socialistes catalans i espanyol. El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, l'ha vist com "una escenificació d'una presa de pèl cap als catalans". "Aquí ens diuen que estan d'acord a fer la consulta si és legal i acordada i ara ens diuen que no, que ja ens diuen com haurà de ser aquest nou estat", ha criticat el dirigent nacionalista.

Així mateix, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha opinat que "la resposta que es mereix la ciutadania de Catalunya és si es defensarà el dret a votar" i ha opinat que "encara hi ha molts ciutadans que es pregunten quin és el paper del PSC entorn el dret a decidir".

Herrera ho veu "a anys llum del que demana la gent"

El president del grup d'ICV-EUiA al Parlament, Joan Herrera, creu que, "quan la gent diu que es vol exercir el dret a decidir, que es plantegi que la creació d'una subcomissió és anar a anys llum del que demana la gent i de la majoria de socialistes que entenen l'escenari en què estem". "Lamento la manca de valentia del PSOE, però estic convençut que el socialisme català expressarà la necessitat d'una nova etapa d'una altra manera", ha confiat l'ecosocialista.

Finalment, el president de C's, Albert Rivera, ha etzibat que ha estat "la reunió de dos líders perduts i complicats d'interpretar, que intenten vendre un producte equidistant entre la independència i el constitucionalisme que no entenen els seus electors", mentre que el diputat de la CUP Quim Arrufat ha apuntat que "és legítim que [PSC i PSOE] opinin, però qui ha de decidir és la població". Ha lamentat igualment que els socialistes "ho fiïn tot a l'entesa entre Mas i Rajoy, la dreta espanyola i la dreta catalana".

stats