Política 07/11/2019

Pere Joan Pons fa una crida als menorquins per evitar el "retrocés" que suposaria la dreta

Els candidats del PSOE Menorca destaquen les apostes en igualtat i socials

Ivan Martín
2 min
Els candidats del PSIB-PSOE han detallat els principals punts del programa i que afecten a Menorca.

MaóEl candidat al Congrés dels Diputats del PSIB-PSOE, Pere Joan Pons, ha reivindicat a Menorca la necessitat de votar la seva formació per combatre les forces de la dreta. Així, Pons ha assegurat que “o s’aposta pel PSOE amb un vot que continuï avançant o ens trobarem a l’estat espanyol amb el mateix que està succeint a Andalusia, Madrid i Múrcia, és a dir, un clar retrocés”.

Pere Joan Pons ha estat acompanyat pel candidat al Congrés del PSOE Menorca. Pau Morlà ha recordat altres mesures que impulsaran si governen a partir de diumenge: “Incrementarem el límit de les subvencions a un import inferior als 200.000 euros per a activitats lligades al turisme sostenible, energies netes i empreses socials”. Morlà també s’ha referit a altres iniciatives que els socialistes pretenen potenciar, com l'"assistència sanitària per als joves menorquins que estudien fora de l’illa, estudiar la possibilitat de crear un museu de l’activitat industrial de Menorca com a pol d’innovació lligat al port de Maó i a la nàutica, i posar a disposició de Sa Graduada un assessor lingüístic per tirar endavant el programa British a l’escola”.

Per part seva, la candidata al Senat, Carme Garcia Querol, considera que el PSOE és l’únic partit polític que en matèria d’igualtat “ha apostat i treballa de valent per avançar”. Ha afegit que “a Menorca volem que la violència de gènere tingui un torn exclusiu d’advocats d’ofici i legislar que qualsevol acte sexual sense consentiment es consideri un delicte”. D’altra banda, Garcia Querol ha proposat la redacció d’un pla d’inversions a la costa “per als llenegalls, per a les zones de bany i ubicacions tradicionals. També canviarem la llei perquè els ajuntaments puguin tenir veu i vot en els òrgans de gestió d’Autoritat Portuària”.

stats