Eleccions
Política 05/11/2022

Pep Melià i Xisca Mora es presenten a les primàries d'El Pi per encapçalar la llista al Parlament

"El PP i el PSOE cada vegada han extremat més les seves polítiques. Cal una formació moderada que fugi dels extremistes", ha declarat el candidat

ARA Balears
2 min
Pep Melià i Xisca Mora es presenten a les primàries d'El Pi.

PalmaJosep Melià i Xisca Mora han formalitzat aquest dissabte, a les portes del Consolat, la candidatura a les primàries d'El Pi per encapçalar la llista al Parlament. Melià s'ha mostrat il·lusionat i amb força per liderar la llista al Parlament: "Avui és un dia de molta responsabilitat, avui faig una passa per encapçalar la formació que tant estim a les pròximes eleccions autonòmiques. És temps de canvi, perquè Mallorca i les Balears necessiten un partit d'aquí que defensi que el màxim de decisions que ens afectin es prenguin des d'aquí. Volem sentit comú, tranquil·litat i tenir la defensa dels drets dels mallorquins i balears com a únic nord".

Així mateix, el candidat ha assegurat que, davant una polarització i extremismes cada vegada més acusats, "és necessari un partit com El Pi, de centre, que se situa ben enmig del tauler polític i que moderi les polítiques dels dos blocs". "No formam part de cap bloc. El PP i el PSOE cada vegada han extremat més les seves polítiques, cal una formació moderada que fugi dels extremistes. Ara, amb una situació complexa, inflació, guerra a Europa, cal un partit que governi amb sentit comú, sense estridències, ni solucions màgiques que tant de mal fan", ha afegit.

Per la seva banda, Mora, que es presenta com a número dos de la formació, ha declarat que al Parlament fan falta polítics que vinguin del municipalisme, que tinguin un contacte directe amb els veïns i les veïnes, a peu de carrer per solucionar els problemes quotidians de la ciutadania. "Molts partits han perdut el contacte amb la gent, han perdut la pulsió del carrer", ha dit, i ha afegit que amb la seva experiència al capdavant d'un ajuntament, i com a portaveu al Consell de Mallorca, posarà a disposició de la ciutadania d'aquesta terra tot el seu bagatge, tota la seva experiència de gestió per millorar la vida de la gent, per defensar-ne els drets i per continuar fent progressar les Illes Balears.

El termini per inscriure's a les primàries del Consell de Mallorca i el Parlament finalitza el pròxim 14 de novembre. Els candidats, que s'han de presentar en tàndem, home i dona, i en l'ordre que ells decideixin, han de presentar un aval del 5% dels afiliats perquè la candidatura s'admeti.

stats