Política 02/11/2021

Patricia Gómez, sobre la variant delta plus del covid: "És molt probable que aparegui"

La consellera de Salut assegura que les Balears estan preparades en cas que hi arribi

1 min
Persones amb mascareta per un carrer del centre de Palma.

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha fet referència a la variant delta plus del coronavirus i ha indicat que "és molt probable que aparegui" a les Balears, malgrat que encara no se n'ha detectat cap cas. Gómez ha respost a una pregunta de la diputada d'El Pi Lina Pons en el ple del Parlament d'aquest dimarts, durant el qual ha tornat a destacar la importància de la vacunació per fer front a la pandèmia de covid. "Fins al moment no hem detectat cap cas de delta plus a les Balears, però és molt probable que hi aparegui, perquè ja n'hi ha a altres comunitats", ha comentat.

Gómez ha considerat que és una "bona notícia" que, malgrat que es tracta d'una variant "un 10% o un 15% per transmissible", la delta plus "no sigui més agressiva" que la delta, ja que no està provocant més hospitalitzacions, ja sigui a planta o a l'UCI. Ara bé, també ha apuntat que el Govern vigilarà el que pugui passar "les properes setmanes". A més, la consellera ha remarcat que el sistema sanitari de les Illes està preparat per afrontar l'arribada d'aquesta variant, i ha recordat que s'ha contractat més personal sanitari així com tecnologia per seqüenciar el virus.

D'altra banda, Gómez ha subratllat que a hores d'ara "estan emmalaltint joves no vacunats" i ha apuntat que la vacuna també protegeix contra aquesta variant.

stats