Política 20/09/2020

Patricia Gómez compareixerà al Parlament per explicar la situació de la pandèmia a les Illes

La crisi econòmica derivada del coronavirus monopolitzarà bona part de les preguntes del torn de control al Govern en el proper ple

Ara Balears
1 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, al Parlament balear.

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, compareixerà aquest dimarts a petició pròpia en el ple del Parlament per informar sobre la situació actual de la pandèmia del coronavirus i donar comptes sobre la seva gestió en matèria de salut. D'altra banda, la Cambra debatrà i votarà el decret pel qual el Govern va modificar, el 28 d'agost, les prestacions socials per la pandèmia, a més de les sancions per incomplir les disposicions dictades per pal·liar la crisi de coronavirus i les exigències de personal a les residències de gent gran.

Així mateix, la crisi econòmica derivada del covid-19 monopolitzarà bona part de les preguntes del torn de control del Govern del proper ple, segons recull l'ordre del dia previst. A la presidenta del Govern, Francina Armengol, el líder del Partit Popular, Biel Company, li demanarà si creu que "ningú ha quedat enrere" en aquesta pandèmia.

Hi haurà altres preguntes, com la del portaveu de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, que demanarà sobre les propostes per sortir de la situació "dramàtica" d'autònoms i empreses en temporada baixa, i quantes sancions s'han imposat als residents de les zones confinades recentment serà la pregunta d'El Pi, per part de Lina Pons.

També hi haurà qüestions que hauran de respondre els consellers de Model Econòmic, Iago Negueruela, i d'Educació, Martí March. El primer, amb referència a les mesures previstes per recuperar el turisme a les Balears i sobre la devolució dels 12 milions pels ERTO; i al darrer, sobre les dimissions d'equips directius de centres per les condicions de l'inici de curs.

stats