Política 22/11/2023

Els partits d'esquerres tomben els pressupostos del PP a Ciutadella

Els populars fan una crida a arribar a un acord abans de dia 30 i evitar prorrogar-los

Iván Martín
2 min
Juana Mari Pons és la batlessa de Ciutadella.

CIUTADELLAQue la governabilitat a l'Ajuntament de Ciutadella no seria fàcil per al PP en minoria era d'esperar, i els pressupostos presentats, que arriben a la xifra de 38,9 milions d'euros, 600.000 euros més que els de l'actual exercici, han estat rebutjats pels tres partits d'esquerres a l'oposició: PSOE, PSM-Més per Menorca i Ciutadella Endavant.

El PP denuncia el bloqueig que està causant el vot contrari de l'oposició i consideren que l'únic objectiu és obstaculitzar el funcionament del consistori. El secretari general del PP Menorca, Cristóbal Marqués, veu sorprenent que els partits d'esquerres, "que van ser incapaços de formar una coalició de govern per conflictes interns, ara es mostrin cohesionats per obstruir l'aprovació dels pressupostos".

Per la seva banda, la portaveu del PSM-Més per Menorca, Maria Jesús Bagur, recorda que els pressupostos dels últims deu anys "prioritzaven la qualitat de vida de les persones, potenciaven la ciutat com un espai de convivència i que educa en valors, impulsant millores de l'espai públic per fer una ciutat més habitable i accessible, apostant per la sostenibilitat, la transició energètica i la millora en la mobilitat". En canvi, admeten que són "incapaços" de veure quin és el projecte del PP per a Ciutadella: "Continuam sense veure cap passa per avançar cap a la recuperació del Born per als vianants, aturen les polítiques cap a la transició energètica i la mobilitat i no sabem com preveuen continuar amb l'ampliació del geriàtric municipal".

Finalment, el PSOE lamenta la falta de projecte i iniciativa de l'equip de govern. La portaveu, Carol Cerdà, explica que "és un pressupost sense línia política ni projecte de futur, cosa que ha quedat demostrada quan l'equip de govern ha estat incapaç d'explicar-nos amb detall els seus propis comptes". Cerdà ha defensat que "l'equip de govern parla d'un pressupost continuista, cosa que passaria si aquests comptes seguissin la mateixa línia política i el projecte de govern anterior, però això no és així, ja que la seva és una proposta sense projecte, sense línia política i sense visió a mitjà i llarg termini". A més, la portaveu socialista ha criticat l'actitud prepotent d'un equip de govern que està en minoria i que no fa cap esforç per intentar consensuar el projecte segurament més important que es vota als plens, els pressupostos municipals.

stats