Política 29/05/2023

El Partit Popular es consolida amb majoria absoluta a Eivissa

El popular Vicent Marí no només repetirà com a president del Consell d’Eivissa, sinó que ho farà amb folgada distància, per sobre dels set consellers que requereix la majoria absoluta

Cristina Marí
2 min
El president del Consell d'Eivissa, Josep Marí

EivissaEl Partit Popular aconsegueix consolidar la majoria absoluta amb vuit consellers, mentre que el seu soci de Govern, Ciutadans, directament desapareix de la graella del Consell. No li farà falta. 

Els resultats electorals al Consell també obren la porta a la ultradreta de Vox a la institució insular, amb un conseller, mentre que Unides Podem - Esquerra Unida sobreviuen encara, amb un altre conseller. El PSOE, que ha exercitat al llarg d’aquests quatre anys una oposició feble, perd un dels quatre consellers i es queda només amb tres. 

Vicent Marí consolida, per tant, el suport a la seva candidatura, tot amb una proposta continuista del que ha estat la seva primera legislatura. Entre els punts destacats i sensibles del seu programa queda desenvolupar la proposta de limitació de vehicles a la illa d’Eivissa, o l’assumpció de les competències de la gestió de residències d’atenció a persones en situació de dependència –una gestió que no vol acceptar sense financiació i que continua en mans del Govern amb el debat sobre la gestió de les residències a Eivissa cada vegada més urgent.

“Avui els eivissencs han optat per la tranquilitat i les polítiques eficients”, ha dit el popular davant unes 300 persones al crit de “president”. “Els eivissencs no volen extremismes”, ha reiterat Marí d’altra manera, “han votat els resultats que ofereix el PP, i la moderació”. 

La victòria de Vicent Marí no ha quedat finalment empanyada, de moment, per la cita als jutjats que manté el líder popular el pròxim dia 2 de juny. El president del Consell haurà de declarar com investigat pel cas de la campanya promocional La vida islados, pel qual se l'acusa de tres pressumptes delictes: prevaricació administrativa, tràfic d’influències i coaccions. 

Marí havia reiterat en diverses ocasions que desitjava declarar davant el jutjat d’Instrucció número 4 abans de les eleccions, però, finalment, a causa diversos retards, ho farà com a president reelecte en menys d’una setmana. 

stats