Política 10/11/2015

El Parlament tomba la investidura d'Artur Mas en la primera votació

El candidat de Junts pel Sí a la presidència de la Generalitat rep només els 62 vots afirmatius de la coalició independentista. La resta de formacions, amb 73 diputats, hi voten en contra

Oriol March
1 min
Mas gesticula en un moment del debat d'investidura / PERE VIRGILI

BarcelonaCap sorpresa. El Parlament ha tombat la investidura del candidat de Junts pel Sí a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, que només ha rebut els vots afirmatius –62– de la coalició que formen CDC, ERC i onze independents. La CUP, l'altra formació independentista de la cambra, hi ha votat en contra, tal com ha anunciat durant les últimes setmanes i ha concretat fa només una estona a través del seu president del grup parlamentari, Antonio Baños. En aquesta votació, Mas necessitava majoria absoluta –68 diputats– per sortir-ne president. Ha rebut 73 vots en contra, la resta de l'hemicicle.

La dinàmica parlamentària es trasllada a aquest dijous, quan es produirà la segona votació. En aquest tràmit, el president en funcions necessita majoria simple, és a dir, rebre més vots a favor que en contra. A pesar que aquest dimarts ha volgut afirmar que hi ha "marge" per a un acord, la CUP no té intenció de votar-lo i prefereix una altra figura de consens.

stats