Política 08/04/2021

El Parlament reclama que es garanteixin unes pensions mínimes "dignes" a les Balears

La PNL també demana acabar amb la bretxa de gènere en aquesta matèria

ARA Balears
1 min
El diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas 'Collet'.

PalmaEl Parlament ha aprovat, a proposta de MÉS per Mallorca, una proposició no de llei (PNL) perquè es garanteixin les pensions mínimes a tots els ciutadans de les Illes. La proposta defensa "consolidar el Sistema Públic de Pensions" i "millorar les pensions dels balears", ha explicat el diputat ecosobiranista Joan Mas 'Collet'.

La iniciativa recull la necessitat d'assolir tan aviat com sigui possible tots els objectius que marca la Carta Social Europea per poder garantir unes pensions mínimes. Així mateix, la PNL reclama fer les passes efectives per acabar amb la bretxa de gènere en matèria de pensions, que actualment s'apropa al 40%, ha assenyalat MÉS per Mallorca en un comunicat.

'Collet' ha apuntat que "a les Balears, per mor d'un mercat laboral desestructurat i de poca qualificació, les pensions són més baixes que la mitjana estatal". En aquest sentit, el diputat de MÉS ha denunciat que des de l'Arxipèlag "aportam molt al sistema de la seguretat social perquè hi ha molts de cotitzants, però rebem per davall de la mitjana per les característiques del nostre mercat laboral, especialment la temporalitat". Segons ha dit el diputat, això fa que "els pensionistes illencs siguin més pobres que els de la resta de l'Estat, precisament en un lloc on és més car viure".

stats