Política 31/03/2021

El Parlament insta l'Estat a possibilitar que el català sigui llengua oficial a Europa

Més per Menorca i MÉS per Mallorca han presentat la iniciativa

ARA Balears
1 min
El diputat de Més per Menorca Josep Castells ha dit que l'Estat és qui ha de demanar l'oficialitat del català.

PalmaEl Parlament balear ha acordat aquest dimecres instar el govern espanyol que iniciï el procediment perquè el català sigui llengua oficial a les institucions europees. La iniciativa, presentada per Més per Menorca i MÉS per Mallorca també contempla adreçar-se al govern de Catalunya i el govern del País Valencià amb l'objectiu de "treballar de manera conjunta per promoure aquest objectiu".

El diputat de Més per Menorca, Josep Castells, ha remarcat que és "una anomalia que el català no sigui oficial encara a la UE, malgrat ser una gran llengua parlada per milions de persones que la tenen com a pròpia". Castells ha apuntat que l'Estat és qui ha de demanar l'oficialitat: "Tot i que ja se li ha exigit moltes vegades que ho faci, continua faltant a la seva obligació de protegir els drets lingüístics dels ciutadans", ha afirmat.

Per la seva part, el diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas ha assenyalat que "és imprescindible respectar els drets dels ciutadans dels països de parla catalana". Les dues formacions ecosobiranistes han afirmat que confien que el govern espanyol atengui la demanda.

Més per Menorca i MÉS per Mallorca han recordat que l'Estat ha estat interpel·lat pel Parlament en tres ocasions perquè iniciï aquesta tramitació sense obtenir resposta. Els dos partits han recalcat que aquesta reivindicació deixa en una situació d'indefensió als balears que volen exercir el seu dret de viure plenament en català. Així, segons constata la PNL, el govern espanyol incompleix la seva pròpia constitució que en el seu preàmbul estableix "la voluntat de protegir les llengües dels pobles d'Espanya".

stats