Política 06/05/2020

El Parlament demana al govern espanyol el descompte de resident estalviat per la crisi del coronavirus

La proposta, iniciativa de MÉS, exposa que aquesta aportació ha de considerar-se "compensació extraordinària"

Ara Balears
1 min
El ple del Parlament balear. / ISAAC BUJ

PalmaEl Parlament ha reclamat aquest dimecres al govern espanyol que doni a l'Executiu balear els doblers que hauria pagat pel descompte del transport aeri i marítim per als residents i que han quedat sense gastar a causa del coronavirus, segons ha informat l'agència Efe. La proposta, iniciativa de MÉS per Mallorca, assenyala que aquesta aportació ha de considerar-se "compensació extraordinària" i no restar-se d'altres transferències del govern estatal a les comunitats autònomes per fer front a la crisi.

La Comissió de Medi Ambient i Política Territorial ha aprovat, tot i el vot en contra de Vox i Ciutadans, la proposició no de llei en la qual s'insta l'executiu espanyol a calcular quant ha deixat de pagar per la paralització del transport durant l'estat d'alarma.

"Instam que la quantia d'aquest import es transfereixi al Govern de les Illes Balears per destinar-la a polítiques socials, sanitàries i econòmiques per fer front a la crisi de la covid-19, una vegada hagi acabat l'estat d'alarma i, en tot cas, dins de l'exercici de 2020", indica la resolució.

stats