Política 13/04/2021

El Parlament valida el decret que ajorna la liquidació de l'ecotaxa

La norma també inclou la bonificació del 75% de la taxa de les màquines escurabutxaques el segon trimestre de 2021

Ara Balears
1 min
Hotels de la Platja de Palma

PalmaEl ple del Parlament ha validat aquest dimarts el Decret 2/2021, el qual ajorna a octubre la liquidació del 2020 de l'ecotaxa als establiments turístics que fan servir el sistema de mòduls. La norma ha tirat endavant gràcies als vots a favor de PSIB, Podem, MÉS per Mallorca i Més per Menorca. PP, Cs, Vox i El Pi se n'han abstingut –29 vots a favor i 24 abstencions–. El PP, Cs i El Pi han demanat que el decret es tramitàs com a projecte de llei, però el ple ha rebutjat aquesta possibilitat.

Segons ha indicat la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, l'ajornament de la liquidació del 2020 de l'ecotaxa a octubre –normalment es fa al gener– fa que pugui ser proporcionada a la caiguda de l'ocupació dels establiments turístics a causa de la pandèmia de covid-19. Això implica que l'estimació del Govern, que és de 128,4 milions d'euros per al 2020, es reduirà a 36,7 milions d'euros una vegada es revisin els mòduls de càlcul amb les dades reals de l'any passat.

Amb el sistema de mòduls, els hotelers fan un pagament per anticipat en funció de les xifres de l'any anterior. La previsió per al 2021 és de 56,9 milions d'euros, però l'ingrés a compte d'enguany s'abonarà el 2022 segons un altre decret que el Govern va aprovar al febrer. A més, els hotelers podran canviar al mètode objectiu, que va en funció de l'ocupació real. D'altra banda, el decret recull una mesura dirigida al sector del joc, a qui es bonifica un 75% la taxa de les màquines escurabutxaques del segon trimestre de 2021

stats