Política10/02/2021

El Parlament debatrà dimarts que ve si presenta un recurs d'inconstitucionalitat contra els pressupostos de l'Estat

El PSIB critica que El Pi, MÉS per Mallorca i Més per Menorca no consultassin "la primera força de la Cambra" abans de tirar endavant aquesta iniciativa

PalmaEl ple del Parlament debatrà dimarts si presenta un recurs d'inconstitucionalitat contra els pressupostos de l'Estat per a 2021 per l'incompliment del REB, segons ha acordat aquest dimecres la Junta de Portaveus. El PP ha reiterat el suport a aquesta iniciativa d'El Pi, MÉS per Mallorca i Més per Menorca, que també rebrà els vots a favor dels cinc diputats de Ciutadans i, amb tota probabilitat, dels tres de Vox –en aquest cas, hi hauria majoria absoluta a favor de presentar el recurs–. "Donarem suport a qualsevol acció que dugui recursos a les Balears", ha indicat respecte d'aquest tema el portaveu del PP, Biel Company. Per part seva, la portaveu de Cs, Patricia Guasp, ha destacat que "és molt important que el govern espanyol sàpiga que deim 'basta' a un altre menyspreu". "Tots els governs han donat l'esquena a les Balears i les seves necessitats", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

En canvi, la portaveu del PSIB, Silvia Cano, s'ha mostrat molt crítica amb la iniciativa, la qual respon, segons el seu parer, "a criteris partidistes més que a l'interès general". Així mateix, Cano ha lamentat que no s'hagi consultat "la primera força de la Cambra" sobre el recurs i ha considerat que "ja hi ha espais per reclamar el que ens pertoca". "Som la comunitat que més s'ha beneficiat de les prestacions dels ERTO, més de 2.200 milions d'euros, i hem rebut més inversions que els darrers temps. Tot això es perdrà si s'impugnen els pressupostos generals. No estam d'acord amb propostes que només cerquen un titular", ha continuat.

Quant a l'incompliment del factor d'insularitat del REB –dotació econòmica perquè les Balears estiguin a la mitjana estatal en inversions–, aprovat mitjançant un decret llei, Cano ha assenyalat que els socialistes són els primers que demanen que "es reuneixi la Comissió Mixta [d'Economia i Hisenda]", que és l'organisme que calcula quin ha de ser el seu import. "Però això no vol dir que aquest incompliment s'hagi de judicialitzar i s'hagi de dur al Constitucional", ha dit la portaveu socialista.