Política 02/02/2021

Armengol critica el recurs contra els pressupostos de l'Estat i acusa El Pi de cercar "titulars en els mitjans"

Segons la presidenta del Govern, la pandèmia ha condicionat l'incompliment del REB per part de l'executiu de Pedro Sánchez

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha carregat en el ple del Parlament d'aquest dimarts contra la iniciativa d'El Pi de presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra els pressupostos de l'Estat per l'incompliment del REB, a la qual s'han sumat MÉS per Mallorca i Més per Menorca. Armengol ha acusat els regionalistes de cercar "titulars en els mitjans" i ha destacat que la manera de fer del Govern és una altra. "Nosaltres feim feina seriosa per aconseguir recursos", ha dit.

La cap de l'Executiu ha respost a la pregunta del diputat d'El Pi, Josep Melià, sobre l'incompliment del factor d'insularitat del REB, el qual havia de col·locar les Balears a la mitjana d'inversions estatals, i ha assenyalat que "la pandèmia ha condicionat els pressupostos". "Efectivament, hem estat els primers a denunciar que no es compleix el factor d'insularitat, però als pressupostos del 2021 ha estat la primera vegada que les Illes reben més recursos que altres comunitats autònomes. Aquesta és la realitat, li agradi o no", ha dit Armengol a Melià. Armengol ha recordat que ha denunciat "moltes vegades" l'infrafinançament de les Illes", però ha criticat que es vulguin "tombar els pressupostos generals" per solucionar-ho. "Això implica que no hi arribin recursos per dependència, per la millora del sistema educatiu o els 438 milions del fons no reemborsable", ha dit.

El diputat d'El Pi, Josep Melià

Per la seva banda, Josep Melià ha considerat que el recurs contra els pressupostos de l'Estat és "una qüestió de dignitat i justícia" i ha criticat que el factor d'insularitat s'hagi incomplert en els primers pressupostos que l'havien d'incloure. "No val la pena esgotar tots els mecanismes per defensar les Illes Balears?", ha demanat, a més de respondre que aquesta no és una qüestió "de titulars". "S'han rigut contínuament de nosaltres i hem de fer-nos respectar", ha afegit.

stats