Política 29/07/2020

El Parlament ajorna la decisió sobre la compareixença d'Armengol pel cas de l'Autoritat Portuària

El PSIB no compta amb el suport dels socis del Pacte, que insisteixen a apartar Gual de Torrella de la presidència de l'entitat

Maria Llull
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, arribant al Parlament

PalmaLa Mesa del Parlament ha ajornat la junta de portaveus d'aquest dimecres, la qual havia de decidir sobre la compareixença de Francina Armengol per donar explicacions sobre el cas que afecta l'Autoritat Portuària de Balears (APB) i el seu president, Joan Gual de Torrella. La convocatòria s'ha traslladat a divendres, però ja no es podrà retardar més perquè va ser el PP qui va sol·licitar la compareixença per via d'urgència el passat dilluns i la Cambra ha de reunir la junta com a màxim quatre dies després en aquests casos.

Fonts de MÉS i Podem han comentat a l'ARA Balears que a hores d'ara el PSIB no compta amb el suport dels socis del Pacte per evitar la compareixença de la presidenta del Govern. Ambdós partits pressionen perquè Gual de Torrella sigui apartat del seu càrrec de manera immediata. En el cas de Podem, la formació morada considera que la compareixença d'Armengol seria innecessària en cas que Gual de Torrella no estigués al capdavant de l'APB.

Per la seva banda, el PSIB justifica aquest ajornament perquè calia acabar la ponència sobre el Decret de reactivació econòmica, que s'està tramitant com a projecte de llei. Els socialistes consideren que no té gaire sentit que Armengol comparegui per donar informació sobre un cas que està sota secret de sumari i del qual el Govern no té més informació que la que proporcionen els mitjans de comunicació.

D'altra banda, el PP ha registrat al Parlament una queixa per l'ajornament de la junta de portaveus, "sense que consti cap motiu ni explicació per a aquest canvi". "Des del grup parlamentari popular volem mostrar la nostra queixa per aquesta desconvocatòria, la qual s'ha fet el mateix dia, sense cap tipus d'explicació, i sol·licitam al president del Parlament que ens indiqui els motius que han propiciat aquest canvi", diu el document.

El portaveu adjunt del PP, Toni Costa, ha assenyalat que "aquest ajornament té a veure amb la manca d'acord entre els socis de Govern sobre el rebuig o l'acceptació" de la compareixença. Costa ha exigit al president de la Cambra, Vicenç Thomàs, "explicacions públiques sobre els motius del canvi" i que "deixi d'actuar al dictat del Consolat".

stats