Política 27/07/2020

El PP demana la compareixença d'Armengol per donar explicacions sobre l'Autoritat Portuària

Biel Company reclama a la presidenta que aparti els investigats dels seus càrrecs

Ara Balears
1 min
El president del PP balear, Biel Company

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha anunciat aquest dimarts que el seu partit registrarà "la sol·licitud de compareixença urgent de la presidenta Armengol davant la Diputació Permanent del Parlament perquè la presidenta doni explicacions sobre el cas de presumpta corrupció que afecta l'Autoritat Portuària de Balears (APB) i "no continuï amagant-se, doni la cara i assumeixi la seva responsabilitat davant uns fets tan greus".

Company ha afirmat que "des del PP sempre hem apel·lat a la presumpció d'innocència, independentment de la persona investigada i de la seva formació política". No obstant això, el president popular ha comentat que "considerant la gravetat dels fets investigats i que està implicada la cúpula de l'Autoritat Portuària de Balears, el millor per a la institució és que les persones investigades i que han quedat en llibertat amb càrrecs siguin apartades de la institució fins que s'aclareixi la seva situació" i ha apuntat que "aquesta decisió correspon a la presidenta Armengol, qui va elegir el senyor Gual de Torrella per al càrrec de president de l'APB. Per tant, ha de ser coherent amb el que sempre ha dit en relació amb els casos de corrupció".

D'altra banda, la portaveu d'El Pi, Lina Pons, també ha demanat que el Govern doni explicacions respecte d'aquest cas, encara que ha reclamat cautela i prudència. Per part del PSIB, la portaveu dels socialistes, Sílvia Cano, ha assegurat que quan el Govern tingui "tota la informació" sobre el cas, el qual es troba sota secret de sumari, s'actuarà "amb el màxim rigor" i es prendran les decisions "oportunes".

stats