Política 27/07/2020

MÉS per Mallorca exigeix a Armengol que aparti Joan Gual de Torrella de la gestió de l'Autoritat Portuària

Els ecosobiranistes consideren que és la millor solució per preservar la imatge de l'Autoritat Portuària de Balears

Ara Balears
1 min
L'encara president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella

PalmaLa Comissió Executiva de MÉS per Mallorca ha acordat aquest dilluns exigir a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que "aparti de manera immediata el president de l'Autoritat Portuària de Balears (APB), Joan Gual de Torrella, de tota activitat de gestió". "Aquesta és la millor decisió davant la rellevància dels fets investigats", ha manifestat el partit ecosobiranista mitjançant un comunicat.

Després d'haver analitzat el cas, MÉS ha demanat a Armengol "que proposi que sigui apartat de la gestió com marca la Llei de ports de l'Estat". "Fou la presidenta del Govern qui en proposà el nomenament l'any 2015 i ha de ser la presidenta qui en proposi apartar-lo de manera immediata".

"Des de MÉS per Mallorca compartim la presumpció d'innocència de totes les persones investigades, però també la necessitat de preservar les institucions públiques davant presumptes delictes de corrupció, on les màximes autoritats dels òrgans estan sent investigades i es troben en llibertat amb càrrecs", diu el comunicat.

No obstant això, el partit ecosobiranista també valora "la feina feta per Joan Gual de Torrella i el seu tarannà dialogant durant els darrers anys". "La seva predisposició i entesa amb els municipis portuaris de les Balears ha fet possible tirar endavant projectes com el port petit al Molinar, entre d'altres", ha assenyalat el partit. "Per això, consideram que la millor manera de procedir per preservar la imatge de la institució pública i la feina realitzada, al mateix temps que els investigats puguin exercir millor el seu dret de defensa, és la destitució del seu càrrec", afegeix el text.

stats