Societat 27/07/2020

Armengol, sobre Gual de Torrella: "Quan tinguem la informació adequada, prendrem les determinacions necessàries"

La presidenta del Govern no aclareix si destituirà l'encara president de l'Autoritat Portuària de Balears després de la seva detenció

Maria Llull
2 min
Agents de la Guàrdia Civil custodiant divendres l'entrada de l'Autoritat portuària de Balears

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet referència al cas que afecta la cúpula de l'Autoritat Portuària de Balears (APB) i la detenció del president d'aquest organisme, Joan Gual de Torrella –el qual va ser elegit per al càrrec a proposta del PSIB–, a més del director, Juan Carlos Plaza, i el vicepresident, Miguel Puigserver. "Quan tinguem la informació adequada, prendrem les determinacions necessàries", ha dit Armengol, visiblement molesta per la pregunta que li ha fet un periodista després de la reunió amb la ministra de Turisme, Reyes Maroto.

"La prioritat del meu Govern és la seguretat sanitària i la reactivació econòmica. Sobre aquest tema el Govern ja ha fet declaracions", ha afegit, fent referència a les manifestacions de la consellera de Presidència, Pilar Costa, del passat divendres, i a les de la consellera de Salut, Patricia Gómez, qui va apel·lar diumenge a la "presumpció d'innocència".

Segons va assenyalar Gómez, "és important mantenir la confiança en el sistema judicial i en les seves investigacions". "És cert que és un moment d'expectació i de veure què passa els pròxims dies", afegí, a més de puntualitzar que "el Govern no vol avançar-se als esdeveniments".

Per la seva part, Pilar Costa va mostrar divendres "absolut respecte" per part de l'Executiu balear cap a "la feina d'investigació" de la Guàrdia Civil. "Estam a l'espera de tenir tota la informació que s'està investigant i que la justícia arribi fins al final", ha anunciat.

Respecte del fet que Gual de Torrella va ser proposat el 2015 per l'actual presidenta del Govern, Francina Armengol, la consellera ha indicat que encara no tenen "informació sobre la situació ni les responsabilitats que hi pugui haver". "Quan ho coneguem tot s'informarà de les decisions que es puguin prendre. Ara només sabem que hi ha un escorcoll a l'Autoritat Portuària", ha conclòs.

stats