Política 13/10/2020

El Parlament reclama que es persegueixi l'aporofòbia

Els partits del Pacte presenten una proposició no de llei per demanar a les institucions una major conscienciació de la ciutadania i que s'identifiquin aquests delictes

Maria Llull
1 min
Una persona sense sostre dorm a un banc d'un carrer del centre de Palma

PalmaEl Parlament ha aprovat aquest dimarts una proposició no de llei (PNL) presentada per Podem, el PSIB i MÉS per Mallorca per perseguir l'aporofòbia, és a dir, l'aversió a la pobresa. La iniciativa ha tingut el suport de tots els partits de la Cambra, excepte de Vox, que s'ha abstingut.

Gràcies a aquesta PNL, la qual consta de quatre punts, el Parlament manifesta el seu suport a la pròxima reforma penal, que pretén incloure l'aporofòbia com a agreujant dels delictes contra les persones i la seva integritat física i moral. També es demana al Govern que es coordini amb els agents socials de les Balears per prevenir i erradicar l'aporofòbia, i que col·labori amb les administracions locals i insulars per impulsar programes d'ajuda a persones sense sostre i sense recursos.

En un altre apartat de la proposició, el Parlament reclama als governs balear i espanyol, els consells i els ajuntaments que facin campanyes de sensibilització per conscienciar la ciutadania i identificar aquestes agressions. La Cambra també reclama a l'executiu espanyol mesures econòmiques i socials per lluitar contra l'augment de l'índex de pobresa a les Balears i que apliqui els acords del Pacte per la inclusió social.

La iniciativa ha estat defensada per la vicepresidenta del Parlament i diputada de Podem, Gloria Santiago, qui ha defensat la necessitat de "modificar el sistema econòmic i productiu que provoca precarietat i pobresa" i transformar-lo en "un model que aporti bons salaris i promoció professional".

Santiago també ha destacat que les Balears "han de girar la palanca econòmica cap a la innovació en noves tecnologies, la investigació i el desenvolupament de nous models productius", ja que, en l'actual situació agreujada per la pandèmia, "serà qüestió de vida o mort".

stats