Política 08/03/2022

El Parlament aprova demanar a l'Estat una prova pilot de la setmana laboral de quatre dies

La proposta ha estat de MÉS per Mallorca i ha tengut el suport dels seus socis de govern

2 min
Una cambrera treballant a un bar del centre de Palma.

PalmaEl Parlament de les Illes ha aprovat una proposició no de llei (PNL) per demanar a l'Estat que engegui una prova pilot per fer la jornada laboral de quatre dies. La proposta ha arribat des de MÉS per Mallorca i els seus socis de govern, el PSIB i Podem, hi han donat suport. Així i tot, ambdós partits també han proposat esmenes que han estat acceptades pels ecosobiranistes.

El diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas Collet ha exposat la proposta dient que la setmana laboral de quatre dies seria "conciliadora" per a la societat, atès que "donaria una oportunitat a moltes famílies d'invertir més temps en si mateixes", cosa, segons ha explicat Mas, que està a l'abast de poca gent actualment.

"A causa de l'estacionalitat és una proposta que demana valentia i esforç, però millora la productivitat i la qualitat de vida dels treballadors", ha afirmat Mas. És per això que atès que aquest mes el Ministeri d'Indústria publica l'ordre d'ajudes per al programa pilot que cdisposa d'una partida de 10 milions d'euros, han demanat que l'Estat posi en marxa un estudi per demostrar la viabilitat de la proposta a totes les empreses.

Conscient de la possible negativa de l'oposició, el portaveu de MÉS per Mallorca ha demanat que els parlamentaris "fessin un esforç" per imaginar-se com seria la setmana laboral de quatre dies. Malgrat això, tots els partits de l'oposició hi han votat en contra, excepte El Pi, que s'ha abstingut.

El PP s'hi ha mostrat especialment en contra. La diputada popular Salomé Cabrera ha argumentat que "no és el moment de fer propostes d'aquest tipus quan han passat dos anys de crisi per la pandèmia i han tancat milers d'empreses". Encara que Cabrera també hagi assegurat que el seu partit sempre estaria a favor de propostes que incrementin la qualitat, la productivitat i la competitivitat del mercat laboral, no han votat a favor de "més imposicions" per part del Govern.

stats