Unió Europea
Política 29/07/2022

Palma serà la seu d'una reunió de ministres de la Unió Europea l'any que ve

"Treballam molt activament amb el govern en el desenvolupament de la futura Agenda Europea del Turisme", ha afirmat la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez

ARA Balears
2 min
La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, a la reunió de la Conferència per a Assumptes Relacionats amb la Unió Europea

PalmaPalma serà la seu de la reunió de ministres de Turisme de la Unió Europea el 30 i el 31 d'octubre del 2023, segons ha anunciat aquest divendres el ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares.

En una nota de premsa, la Conselleria d'Hisenda i Exteriors ha informat aquest divendres de l'assistència de la consellera Rosario Sánchez a la reunió de la Conferència per a Assumptes Relacionats amb la Unió Europea (CARUE) convocada a Leioa (Biscaia) i encapçalada per la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, i pel ministre Albares.

Sánchez ha reiterat el compromís de les Balears amb el turisme sostenible i ha recordat la recent aprovació de la Llei per a la sostenibilitat i la circularitat del turisme. “És per això que treballam molt activament amb el govern en el desenvolupament de la futura Agenda Europea del Turisme, que reforçarà el paper de la Unió en aquest camp i on crec que la presidència espanyola hi tindrà molt a dir”, ha declarat.

A la reunió també s'ha tractat tant per part del ministre d'Exteriors com per part de la consellera Sánchez l'impuls d'una Agenda Insular de la UE que inclogui una visió transversal de la qüestió insular en les polítiques de la UE, aprofitant l'oportunitat política que ofereix la presidència espanyola del Consell de la UE el segon semestre del 2023.

Les Illes Balears varen rebre el suport del Parlament de la UE per avançar en una agenda insular europea amb l'aprovació de l'informe sobre les illes de la UE, elaborat -amb la col·laboració del govern espanyol-, pel president de la Comissió de Desenvolupament Regional del Parlament Europeu, Younnous Omarjee.

Aquest informe, compartit amb el govern d'Espanya, demana el desplegament de l'article 174 del Tractat de Funcionament de la UE, que estableix que les illes requereixen una atenció especial, així com el llançament d'un pacte de les Illes i una agenda insular europea.

stats