Política 26/04/2022

El Pacte ajorna el nomenament de Milán al capdavant d'Anticorrupció per no tenir la majoria suficient

L'absència d'Armengol i el vot no favorable de MÉS per Menorca han duit a l'eliminació d'aquest punt de l'ordre del dia

1 min
La consellera de Presidència, Mercedes Garrido

PalmaL'assistència aquest dimarts de la presidenta del Govern, Francina Armengol, al funeral al monestir de Montserrat de l'historiador mallorquí Josep Massot i Muntaner, ha alterat els plans de l'Executiu pel que fa al nomenament de Tòfol Milán com a nou director de l'Oficina Anticorrupció. El Pacte va haver d'eliminar ahir aquest punt de l'ordre del dia, ja que no té la majoria parlamentària suficient, a diferència del que succeeix amb el nomenament d'Andreu Manresa al capdavant d'IB3.

La clau es troba en Més per Menorca, que havia mostrat la seva intenció de no donar suport al Pacte en el cas d'Anticorrupció, impossibilitant l'elecció de Milán sense el vot d'Armengol, però és favorable a la reelecció de Manresa, cosa que decanta la balança en la votació de la direcció d'IB3.

Tot apunta que el nomenament de Milán es farà la setmana que ve, quan la presidenta del Govern assisteixi a la sessió de control i els partits que conformen l'Executiu tindran la majoria suficient. Mentrestant, Anticorrupció continuarà amb la direcció en funcions de Belén Méndez, que substitueix Jaume Far al capdavant de l'entitat. Milán ha despertat suspicàcies des del primer moment entre els grups parlamentaris de l'oposició pel seu passat com a alt càrrec del govern socialista de Francesc Antich.

La líder de Ciutadans, Patricia Guasp, ha denunciat l'ajornament del nomenament de Milán. "Aquest Govern no es pren amb seriositat l'Oficina Anticorrupció, no té el quòrum suficient, i la decisió ha estat obligar a eliminar aquest punt de l'ordre del dia", ha explicat en declaracions als mitjans.

stats