Onze de Setembre

"Pactar amb qui ens reprimeix no pot ser el camí": l'ANC crida a no investir Sánchez en el seu vídeo de la Diada

L'entitat vol afegir pressió als partits

ARA
1 min
Captura del vídeo de l'ANC per la Diada de 2023

BarcelonaQuan falten deu dies per a la Diada, l'Assemblea ha fet públic aquest divendres el vídeo amb què vol cridar a la mobilització en un Onze de Setembre que arriba aquest cop marcat per les negociacions per a la investidura a l'Estat. L'entitat presidida per Dolors Feliu fa dies que envia missatges crítics amb les converses obertes amb el PSOE per part dels partits independentistes, però l'anunci difós aquest divendres redobla la pressió per part de l'ANC als partits: "Pactar amb qui ens reprimeix i ens espia no pot ser el camí", afirma la veu en off durant el vídeo, en què es demana "no oblidar" que l'objectiu és la independència i es reivindica la validesa del resultat de l'1-O.

La presidenta de l'entitat, Dolors Feliu, ja ha fet crides en els darrers dies a Esquerra i Junts a només negociar la independència amb Madrid. "O independència o res", va dir fa unes setmanes des de la Universitat Catalana d'Estiu. Després, en una entrevista a l'ACN, havia demanat també als ciutadans que sortissin en massa al carrer per la Diada per "sacsejar" les negociacions per a la investidura.

Està per veure com el posicionament de l'ANC i el seu to crític amb les negociacions de cara a la investidura repercuteixen en la presència de partits i autoritats a la manifestació. Esquerra, per exemple, ha defensat fins ara que assistirà a totes aquelles concentracions que siguin "transversals i inclusives", el mateix que ha argumentat el Govern per no aclarir si finalment el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hi assistirà o farà com l'any passat i se n'absentarà.

stats