Consell de Mallorca
Política 19/08/2022

L'oposició considera un "frau" a la institució el canvi de rumb del Pacte envers el Reial Mallorca

El Pi i el PP denuncien l'"espectacle mediàtic" protagonitzat per l'equip de govern del Consell

2 min
Estadi de Son Moix.

PalmaEl Pi i el PP han qualificat de "frau" i "desprestigi" a la institució, respectivament, la decisió presa aquest dijous pel Pacte per solucionar el conflicte derivat de l'acord firmat entre el Reial Mallorca i Fundació Mallorca Turisme. Ambdós partits han comparegut aquest divendres dematí en roda de premsa per denunciar "aquest espectacle mediàtic", ha dit la portaveu d'El Pi al Consell, Xisca Mora.

El Pi demana a l'equip de govern "que continuï amb la promoció turística" i per això presentarà una moció en el següent ple, que tindrà lloc al setembre, amb diferents propostes que vagin de la temporada fins "a la resta de l'any". La formació vol promocionar "la Serra, però també el Pla i les rutes gastronòmiques", que es poden fer durant tot l'any, ha recalcat Mora.

El PP ha explicat que manté "la posició a favor del conveni", ja que considera que és "un acord bo per al Mallorca i per a Mallorca", ha dit el portaveu al Consell, Llorenç Galmés. El portaveu també ha parlat de "desestacionalització" del turisme i ha defensat que era un dels objectius de l'acord inicial amb el club vermell.

El compromís econòmic

"No poden jugar amb els doblers de tothom de manera partidista", ha denunciat el president d'El Pi, Tolo Gili, davant les declaracions fetes per la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, quan aquest dijous va anunciar que cercarien "la fórmula jurídica" que permetés donar els 1,8 milions d'euros pactats inicialment amb el Reial Mallorca. Gili considera que s'han "maquillat" els comptes de la institució, passant "d'una banda a l'altra".

Així mateix, Galmés ha afegit que defensen donar suport a l'esport base i, per tant, si se'ls "presenta una proposta", l'estudiaran.

"Rendir-se als socis"

Un altre tema que critica l'oposició és que aquesta retirada s'ha fet "per acontentar uns socis", diu Gili. En aquest mateix sentit, Galmés considera que "han cedit a les pressions dels socis minoritaris, que a més són turismofòbics". Finalment, la coordinadora de Ciutadans Balears, Patricia Guasp, ha denunciat a través d'un tuit que el PSOE està "completament rendit als seus socis sectaris".

stats