Polèmica
Política 29/03/2023

Ofensiva del govern espanyol en el Congrés contra Prohens: "Vagi alerta amb qui es reuneix"

Els ministres Marlaska i Sánchez retreuen la trobada amb Rodríguez i Yolanda Díaz carrega contra la líder popular per les crítiques als llits elevables

2 min
Marga Prohens aquest dimecres en el Congrés

PalmaLes dues polèmiques que han afectat aquests dies la presidenta del PP balear, Marga Prohens –les crítiques als llits elevables en els hotels per a les Kellys i la reunió amb l'exdirigent condemnat per corrupció José María Rodríguez–, han traspassat l'arena autonòmica i han pres escala estatal. En la sessió de control al govern espanyol en el Congrés d'aquest dimecres, el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s'hi han referit. El fet que Prohens sigui diputada a la Cambra Baixa i la candidata a presidir el Govern, amb opcions de llevar el poder a l'esquerra, facilita que es mostri una major contundència per marcar l'agenda.

En una resposta a la diputada popular Ana Blanco, Marlaska ha recordat que Prohens "va dinar amb un corrupte que va haver de renunciar al càrrec de delegat del govern a les Illes, per pressions a la policia judicial i a la Guàrdia Civil", en el marc del cas Over, que va finançar il·legalment campanyes electorals de Jaume Matas.

Precisament, a aquest fet s'hi ha referit la ministra Raquel Sánchez. Prohens li feia una pregunta sobre habitatge, on ha qüestionat la limitació dels preus del lloguer que es vol incloure en la llei estatal, però la titular d'Agenda Urbana ha aprofitat per criticar la reunió amb Rodríguez: "Vagi alerta amb qui es reuneix, sobretot sent dirigent del PP condemnat per corrupció per finançar il·legalment campanyes electorals. Esper que no sigui aquesta persona qui l'assessora en matèria d'habitatge". A més, ho ha fet a la segona intervenció, quan Prohens no tenia opció a rèplica.

Els llits elevables

En una entrevista a Canal 4 dilluns passat, la líder del PP va declarar que la implantació de llits elevables en els hotels és "la ximpleria més gran en política turística dels darrers temps". Tot i que defensa que, segons les mateixes Kellys, el que es necessita són menys càrregues de feina i una prejubilació anticipada.

Les declaracions de Prohens van rebre crítiques per part de les ministres d'Igualtat, Irene Montero; Educació, Pilar Alegría (i portaveu del PSOE), i Treball i Economia Social, Yolanda Díaz. Criticaven, a través de les xarxes socials, "la falta d'empatia" i el fet que "és una de les principals reivindicacions de les cambreres de pis". En els passadissos del Congrés, Prohens ha reclamat que les ministres "han de piular menys i treballar un poc més". Instants després, Díaz ha qualificat de "profundament greus" les crítiques als llits elevables. "Seria bo que Alberto Núñez Feijóo rectifiqui aquesta diputada i deman que no juguin amb un sector feminitzat. Elles necessiten més que ningú la prevenció de riscos laborals", ha aclarit. "Queda clar a qui defensa", ha afegit Sánchez a la tribuna del Congrés.

stats