Polèmica
Política 28/03/2023

Tres ministres retreuen a Prohens la crítica als llits elevables per a les Kellys

La presidenta del PP balear va dir aquest dilluns que aquesta mesura era "la ximpleria més gran en política turística", un fet criticat per Yolanda Díaz, Irene Montero i Pilar Alegría

2 min
Yolanda Díaz i Irene Montero al Congrés.

PalmaL'entrevista de la presidenta del PP balear, Marga Prohens, a Canal 4 aquest dilluns, en la qual va reconèixer, amb referència al dinar amb l'exdirigent del partit condemnat per corrupció, José María Rodríguez, que "si hagués sabut el rebombori, hauria pres una altra decisió", també va provocar una gran polèmica per unes altres declaracions. "Posar llits elevables és la ximpleria més gran en política turística dels darrers temps", va expressar.

Aquesta mesura es va tirar endavant amb la llei turística aprovada el passat maig, per reduir les lesions a les cambreres de pis, conegudes com les Kellys. Des del PP expliquen que, segons les mateixes treballadores, el que es requereix és una reducció de la càrrega de feina i una prejubilació anticipada. Així i tot, l'afirmació de Prohens va provocar una gran polèmica a les xarxes socials. La presidenta del Govern, Francina Armengol, va subratllar que "és trist veure un PP tan classista i desconnectat de la realitat de les treballadores del nostre principal sector econòmic".

És un fet que s'ha utilitzat aquest dimarts en la darrera sessió de control al Govern de la legislatura davant l'intent de l'oposició de desgastar l'Executiu. El fet que Prohens és diputada en el Congrés i portaveu adjunta d'Igualtat del partit, que confronta setmana rere setmana amb la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha provocat que les afirmacions de la líder popular illenca hagin saltat a l'arena estatal. "No s'ha molestat a parlar amb una sola cambrera de pis, ni saber totes les conseqüències mèdiques de moure i aixecar desenes de llits al dia", ha destacat Montero. "La ximpleria política més gran és no tenir ni un mínim d'empatia", ha afegit.

També s'hi ha referit aquest dimarts la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que el pròxim 2 d'abril presentarà la candidatura a la presidència del govern amb la plataforma Sumar. "El que titlla la presidenta del PP balear de 'ximpleria' és una de les principals reivindicacions de les cambreres de pis per protegir la salut. Tot el suport a les Kellys. Aquest menyspreu a mesures de seguretat bàsiques mostren que encara queda molt per fer", ha assenyalat.

"Li semblen una tonteria mesures importants com els llits elevables? I vostè vol ser presidenta?" Li sobra classisme i li falta empatia", ha apuntat per la seva banda la ministra d'Educació i Formació Professional i portaveu del PSOE, Pilar Alegría.

stats