Política 28/02/2022

Núria Riera (PP), sobre Martí March: "No ens sentim tristos, sinó traïts"

La portaveu adjunta popular critica que el conseller d'Educació "s'ha de disculpar amb la ciutadania, no amb el PP"

2 min
El conseller d'Educació, Martí March, aquest dimarts en el Parlament

Palma"Al marge de l’acord, jo em penedesc de no haver parlat abans amb el senyor Costa. Em sap molt de greu, em vaig equivocar". Amb aquesta frase el conseller d'Educació, Martí March, demanava disculpes al portaveu del PP, Antoni Costa, pel que succeí dilluns passat, quan, en plena roda de premsa, Costa va adonar-se que el Pacte havia fet marxa enrere en l'acord arribat amb els populars sobre el model lingüístic, de manera que es retornava al compromís adquirit en el Consell de Govern.

En aquest sentit, la portaveu adjunta del PP, Núria Riera, ha afirmat que en el partit "no ens sentim tristos, sinó traïts". A més, quant a les disculpes de March, "no és el PP qui les ha d'acceptar, sinó la ciutadania". Riera ha tornat a insistir en la "manca de consens". "El PP s'havia oferit al consens des del primer moment, fent moltes renúncies", ha recordat. "És una llei de Francina Armengol, no de la ciutadania", ha criticat.

Podem i MÉS fugen de la polèmica

March va llançar dues crítiques principals en l'entrevista amb l'ARA Balears als seus socis del Pacte. "Hi ha socis que no aguanten la pressió quan hi ha crítiques, jo sí", deia en referència a les pressions que rebia MÉS per Mallorca dels seus satèl·lits, com Mallorca Nova, que va treure un comunicat posicionant-se en contra de la llei educativa. "Crec que alguns partits d’esquerres fins i tot ja estan començant una campanya electoral, i s’equivoquen", criticà de la mateixa manera, sobre els socis del Pacte.

Així i tot, Podem i MÉS no han volgut entrar en la polèmica. "No ens sentim al·ludits per les declaracions de March", ha apuntat el portaveu de Podem, Alejandro López. "Si es negocia amb algú que et diu que votarà que no, i t'exigeix els seus canvis, tornam al punt de partida inicial", ha afegit. Per la seva banda, MÉS ha atacat el PP rebutjant opinar sobre les frases del conseller d'Educació. "Quan el PP diu que el consens no hi és, tornam als postulats originals", ha explicat el portaveu ecosobiranista, Miquel Ensenyat.

stats