Política 14/12/2023

La nova seu del Conservatori de Menorca s'ubicarà en un solar cedit per Maó

El conseller Vera ha destacat el consens entre la majoria de les forces polítiques de l'Ajuntament

Iván Martín
2 min
El conseller Antoni Vera a una de les intervencions realitzades a Menorca.

MAÓLa nova seu del Conservatori de Música i Dansa de Menorca ja té ubicació definitiva. Serà en un solar que té una superfície de 1.507 metres quadrats, qualificada de zona d'equipament alternatiu segons el Pla General d'Ordenació Urbana, i que l'Ajuntament de Maó cedirà a la Conselleria d'Educació del Govern balear per a la construcció del nou equipament docent.

El conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha valorat molt positivament el nou espai perquè permet la reactivació del projecte del Conservatori Professional de Música de Menorca, que durant els darrers anys ha estat totalment paralitzat. A més, el conseller ha destacat el consens entre la majoria de les forces polítiques de l'Ajuntament de Maó pel que fa a la nova ubicació.

D'altra banda, Vera i la batlessa de Ciutadella, Joana Mari Pons, han signat la segona addenda del conveni de col·laboració entre la Conselleria i l'Ajuntament per fer treballs de conservació, manteniment i millora a l'Escola d'Educació Infantil (EEI) Borja Moll. Segons l'addenda, l'Ibisec s'encarregarà de redactar el projecte de millora del centre, mentre que l'Ajuntament de Ciutadella licitarà les obres i les supervisarà. El cost de les actuacions serà de 500.000 euros.

Durant la seva estada a Menorca, el conseller també ha visitat l'espai on es construirà el nou CIFP d'Hostaleria de Ciutadella. Vera ha indicat que les noves instal·lacions seran un referent i acolliran tota la formació professional bàsica, de Grau Mitjà i Grau Superior tant de cuina com de restauració i ha dit que es preveu poder treure a licitació el projecte a principi de l'any 2024. El cost de la nova infraestructura és de quatre milions d'euros.

Finalment, ha visitat el CEIP Mare de Déu del Toro del Mercadal, on s'ha presentat el projecte del nou centre a la comunitat educativa i s'ha explicat que està previst que les obres de construcció surtin a licitació la setmana vinent.

stats