Política 19/07/2019

Nomenen director general de Memòria Democràtica el fill de la presidenta de Memòria de Mallorca

El Govern justifica la designació de Marc Herrera Oliver pel seu currículum i la seva experiència institucional en el Consell de Mallorca

Maria Llull
1 min
Marc Herrera Oliver, a l'esquerra de Jesús Jurado, el dia de la presentació del projecte Stolpersteine

PalmaMarc Herrera Oliver serà el nou director general de Memòria Democràtica del Govern balear. Herrera és fill de Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria de Mallorca, la principal associació memorialística de les Balears.

Aquesta direcció general forma part de la nova Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern liderada per Jesús Jurado (Podem), amb qui Herrera ja va treballar la passada legislatura en el Consell de Mallorca amb projectes com el de les Stolpersteine –pedres de la memòria–.

El Govern ha justificat la designació d'Herrera pel seu currículum, la seva experiència institucional i el seu compromís. "Ser fill de qui sigui no ha de frenar la seva carrera professional", assenyalen fonts de la Secretaria Autonòmica.

Per la seva part, Maria Antònia Oliver ha subratllat que Memòria de Mallorca "no ha rebut un sol euro en subvencions per part del Govern" i ha insistit que l'única reclamació de la seva associació és que l'executiu es faci càrrec del cost de l'exhumació dels represaliats pel franquisme. "No volem subvencions ni pensam demanar. Només continuarem lluitant perquè s'apliqui la llei de fosses", ha sentenciat Oliver.

Fa pocs dies que Memòria de Mallorca va fer públic un comunicat on criticava la gestió de l'exconsellera de Cultura, Fanny Tur, i de l'exdirector general de Memòria Democràtica, Manel Santana. Les crítiques varen arribar arran d'un article que ambdós signaren valorant la seva gestió dels dos darrers anys.

stats