Política 12/05/2021

Noguera sobre l'amplada de l'autopista de Campos: "Va ser un error. Hem de passar pàgina"

El coordinador de MÉS per Mallorca lamenta que no van "saber calibrar com a formació segons quines polítiques desenvolupistes del Partit Socialista"

2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, s'ha pronunciat sobre la darrera polèmica envers l'autopista de Campos, després de dies de silenci del partit. "Com ja he dit altres vegades, aquesta autopista va ser un error. No vàrem saber calibrar com a formació segons quines polítiques desenvolupistes del Partit Socialista", ha reconegut. No obstant això, Noguera ha insistit que "MÉS per Mallorca no pot estar arrossegant constantment les equivocacions del passat". "Hem de passar pàgina", ha advertit.

L'autopista de Campos va tornar a ser focus de controvèrsia la setmana passada, després que se sabés que no es compliria la reducció que va prometre l'exconsellera insular de Territori, Mercedes Garrido. "Sí que hi ha una reducció en el projecte inicial del Partit Popular", ha manifestat el coordinador de MÉS per Mallorca, que admet que en alguns punts no es compleix la disminució acordada. Garrido va comunicar fa tres anys que la reducció seria de nou metres, però a poques setmanes perquè acabin les obres, la rebaixa ha quedat en un metre a la majoria de trams de l'autopista.

"Va haver-hi una reducció? Sí. El projecte s'hauria d'haver fet? No. Va ser un error. A partir d'aquí hem de seguir endavant i ja sabem com actuar davant el Partit Socialista", ha assenyalat Noguera. El dirigent ecosobiranista ha recordat que "vàrem passar pàgina del cas Contractes", i que cal que fer el mateix amb l'autopista. "Ara, el que hem de fer és que les polítiques verdes estiguin al centre de les polítiques on feim govern", ha apuntat. El coordinador de MÉS ha posat com a exemple l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera, regular el lloguer turístic o el decret que protegeix el sòl rústic.

Sobirania balear en matèria de turisme

A banda d'això, Antoni Noguera ha informat en roda de premsa de les exigències que el partit ha fet arribar al govern de l'Estat, entre les quals destaca que "no s'entén que el govern espanyol no hagi continuat amb l'estat d'alarma" perquè "seguim tenint una pandèmia". A més, ha criticat que "el Partit Socialista de Madrid no ha fet cap oposició a les polítiques neoliberals del Partit Popular". Segons el coordinador de MÉS, això ha fet que Madrid tingui una "gestió ineficaç i desastrosa de la pandèmia".

En aquest sentit, ha denunciat que l'estratègia de Balears ha estat totalment diferent: "De contenció i de prioritzar la salut i la vida de les persones". Per això, Noguera exigeix al Ministeri de Turisme "que negociï les Balears com un territori únic, sense haver de compartir les seves xifres epidemiològiques amb Madrid". Les Illes "tenen la mateixa xifra de contagi que Portugal i Gran Bretanya té les portes obertes cap a ells", ha recordat, i per això reclama "aquesta sobirania perquè no es comparin amb altres comunitats autònomes".

stats