Política 17/09/2019

No Tòxic Menorca afirma que el 60% de les emissions de la central tèrmica de Maó són contaminants

La plataforma ja ha recollit 1.400 signatures pel tancament de la planta

Ivan Martín
1 min
L'activitat de la central tèrmica preocupa a la societat menorquina mentre les autoritats no acaben de posicionar-se.

MaóLa plataforma No Tòxic Menorca ha denunciat aquest dimarts que el 60% de les emissions de la central tèrmica del port de Maó són contaminants. L’entitat, que ha duit a terme diverses mobilitzacions per reclamar el tancament de la planta, assegura que la infraestructura que genera l'electricitat per al consum a l'illa, gestionada per Endesa, "incompleix el 100% de la normativa europea en emissions de diòxid de nitrogen i les recomanacions quant a paràmetres contaminants de l’Organització Mundial de la Salut (OMS)". De fet, és el 2020 que la central tèrmica podria quedar fora de la legalitat si no canvia el fuel i el gasoil que fa servir com a combustibles per gas.

No Tòxic Menorca considera que els ciutadans de Maó respiren "aire brut" i un "fum que els mata". A més, responsabilitza Endesa de no "vetllar per la salut dels menorquins i perpetuar-se en el negoci". "Només estan interessats en els beneficis empresarials", assegura el col·lectiu. D’altra banda, la plataforma expressa la seva preocupació pel funcionament amb gasoil de la central i el discurs oficial de les administracions públiques, que mantenen que "l’única solució és passar-la a gas, tenint en compte el que això suposa pel que fa a la transportació de gas liquat des de Barcelona".

No Tòxic Menorca s’ha mostrat reticent respecte de l’obra de canalització per dur l’aigua de la depuradora del Castell i Maó. En aquest sentit, els proteccionistes afirmen que la intervenció "no servirà per controlar les emissions contaminants". La plataforma ha recollit un total de 1.400 signatures que exigeixen el tancament de la planta d’Endesa del port de Maó. Pròximament es podrà signar a través d’internet.

stats