Política 20/06/2019

Negociacions 'in extremis' per formar Govern

El PSIB, Podem i MÉS aprofiten les darreres hores abans de la constitució del Parlament per arribar a un acord

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu del Consolat de Mar.

PalmaEl PSIB, Podem i MÉS negocien aquest dimecres 'in extremis' per tal d'assolir un acord per formar un nou pacte de govern d'esquerres. Les tres formacions han intensificat les reunions aquest dimecres al vespre, amb el Consolat de Mar com a punt de trobada.

"No hi ha acord, però les negociacions continuaran", ha dit Miquel Gallardo, de MÉS per Mallorca, cap a les 23 h, quan ha partit cap a la seu del partit ecosobiranista per tal d'explicar a l'executiva del seu partit com estan les coses. "Serà una nit llarga, i intentarem arribar a acords per resoldre la situació que tenim davant", ha afegit.

Les reunions s'estan fent tant a dues bandes com a tres bandes, i un repartidor de pizzes ha estat l'única persona aliena als partits que ha pogut entrar al Consolat de Mar. Gallardo ha apuntat que cerquen un acord "satisfactori per a les tres parts".

"Nosaltres hem defensat que hi havia d'haver tres conselleries per MÉS per a Mallorca", ha continuat Gallardo. "Podem també tenia les seves exigències, i intentam trobar-hi la solució", ha dit.

Hi ha determinats punts d'acord per al Govern, encara que de moment no s'ha parlat de la Mesa del Parlament, que es constituirà aquest dijous.

"Estam intentant trobar punts intermedis que poden ser satisfactoris o no", ha continuat Gallardo, fent referència a l'oferta de dues conselleries del PSIB. "De moment no ho són, i nosaltres hem de fer les nostres consultes".

El representant de MÉS ha subratllat que "no és un tema de càrrecs", sinó una qüestió de "pluralitat" dins el Govern i de "visibilitat" dels partits que en formarien part.

En cas d'arribar a un acord, Gallardo ha explicat que haurà de ser validat per l'executiva de MÉS i una posterior assemblea. "Com a mínim, s'haurà avançat", ha apuntat. "Sempre hem dit que volíem entrar en el Govern i els tres partits hem de ser capaços d'entendre'ns", ha comentat.

Gallardo ha recordat que l'assemblea de MÉS va considerar "inacceptable" l'oferta de dues conselleries del PSIB en la votació d'aquest dimecres. "L'acord està canviant i mirant si podem presentar-ne un altre".

Sobre la constitució de Parlament, Gallardo ha apuntat que, si hi ha acord per al Govern, "no hi haurà cap problema". "Intentam arribar a un acord que no tenim. Continuarem negociant", ha sentenciat.

stats