Política 08/02/2024

Neus Truyol, sobre la manca de transparència en l'agenda de Jaime Martínez: "La desconfiança es desperta de manera automàtica"

MÉS per Palma ha denunciat "l'ocultisme i la deixadesa" de l'equip de govern de Cort

2 min
La regidora de Més per Palma, Neus Trujol, a la roda de premsa per aclarir les acusacions sobre la contractació de les empreses de la seva família.

PalmaLa portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha criticat "la manca de transparència, l'ocultisme i la deixadesa" de l'equip de govern municipal en la gestió de la seva agenda pública. En aquest sentit, ha assenyalat que quan un ciutadà observa a la web de l'Ajuntament que el batle només té previstes dues reunions setmanals, "la desconfiança es desperta de manera quasi automàtica". "Històricament, el PP ha governat ocultant informació a la ciutadania", ha manifestat la portaveu en declaracions a l'ARA Balears. D'aquesta manera, Truyol ha recordat que les agendes les varen posar en marxa el 2015 "amb una actitud de transparència". "Veníem d'altres èpoques en què no hi havia aquesta voluntat, i per a nosaltres és important", ha remarcat, i ha afegit que a l'actual equip de govern "no li interessa que la gent conegui aquestes reunions". "Sabem que fan altres reunions però no les publiquen", ha expressat.

"La transparència en les agendes dels polítics és fonamental per enfortir la confiança en les institucions democràtiques i assegurar una governança oberta i responsable", va declarar Truyol dimarts en una nota de premsa en la qual la formació denunciava aquesta situació. Així mateix, la portaveu ha assegurat que aquesta actitud és "una mostra que no volen explicar amb qui es reuneixen" perquè "treballen i governen per uns interessos minoritaris". "Deixen a la imaginació quina feina estan fent. Estam a les fosques", ha lamentat.

En la nota de premsa en qüestió, el grup defensava que la publicació de les agendes públiques dels càrrecs polítics serveix per fomentar la rendició de comptes, prevenir conflictes d'interessos i promoure la participació ciutadana en permetre que la societat civil, els mitjans de comunicació i els electors tinguin una visió clara de les prioritats i les accions dels seus líders. A més, la formació va exposar alguns casos com el del tinent de batle, Javier Bonet, que només tenia una reunió marcada durant tota la setmana, o el de les regidores d'Economia i de Gent Gran i Interculturalitat, Guadalupe Ferrer i Maria Luisa Marqués, respectivament, que ni tan sols tenien les agendes publicades. En aquesta línia, varen posar com a exemple de màxima deixadesa que el regidor d'Urbanisme, Óscar Fidalgo, encara tingui a la seva agenda reunions de MÉS per Palma, corresponents a l'anterior legislatura.

L'agenda de Jaime Martínez, on només es poden veure dues reunions per setmana.
L'agenda del regidor d'Urbanisme, Óscar Fidalgo.
stats