Política 17/07/2019

Nel Martí acusa el govern espanyol d’oposar-se a la celebració de referèndums municipals

Demana a l'Executiu balear que defensi la Llei de consultes

Iván Martín
2 min
Nel Martí reivindica el paper de la Llei de Consultes Populars i considera que s'ha de defensar des del Govern Balear.

MaóEl coordinador general de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha lamentat aquest dimecres que les úniques discrepàncies que té el govern espanyol, amb relació a la Llei de consultes populars de Balears, aprovada enguany pel Parlament autonòmic, siguin únicament les que fan referència a la celebració de referèndums municipals, i en canvi, no s’expressi cap discrepància amb les consultes d'àmbit local, insular i autonòmic. El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicà dimarts la resolució que estableix la creació d’una comissió bilateral entre Madrid i el Govern balear, amb l’objectiu de resoldre les discrepàncies.

El dirigent de MÉS per Menorca assegura que la notícia no l’ha agafat per sorpresa, ja que “el govern espanyol, sigui liderat pel PP o pel PSOE, sempre té pànic de tot allò que tingui relació amb demanar l’opinió a la gent. Consideram que l’executiu de Pedro Sánchez no ha entès res i està cometent un greu error”. Martí entén que el govern espanyol exposi els seus dubtes amb relació a les qüestions formals d’alguns articles de la llei, tot i que titlla d’”incomprensible” que dubti sobre la constitucionalitat de tots els articles on apareix la paraula “referèndum municipal”.

Des de MÉS per Menorca es demanen “el perill que veu Pedro Sánchez en el fet que un batle o el ple d’un ajuntament sol·liciti l’opinió als seus veïns sobre un aspecte local, amb el control de l’autorització de l’Estat”. Per acabar, el dirigent sobiranista exigeix al Govern balear que actuï amb “claredat, convicció i contundència davant l’amenaça de Madrid de limitar la democràcia i l’autonomia del Parlament”. Demana a l’Executiu d’Armengol que defensi la Llei de consultes populars com a instrument de democràcia directa i participativa al servei de la ciutadania.

stats