Entrevista
Política 06/08/2022

Negueruela, sobre Prohens: "Un dia vol ser Ayuso i un altre, Moreno Bonilla"

El portaveu del Govern defensa en una entrevista amb Europa Press que no hi ha "una alternativa seriosa" al Pacte

ARA Balears
2 min
Iago Negueruela, conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic

PalmaEl portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, considera en una entrevista concedida a Europa Press que a les Illes "no hi ha oposició", atès que el Partit Popular (PP) "no té un projecte a les Balears". "Veig una Marga Prohens molt desorientada, perquè un dia vol ser Ayuso i un altre, Moreno Bonilla", assegura.

Negueruela repassa una legislatura marcada per la pandèmia del covid-19 i per les conseqüències de la guerra a Ucraïna, i qualifica aquests anys de "difícils" per a les Illes. Durant aquest temps, opina, el PP "ha estat tremendament irresponsable i mai no ha donat suport al Govern".

"Mai no hi ha hagut tants doblers a disposició de les nostres empreses com amb els 860 milions d'euros –d'ajudes directes– i no varen estar-hi a favor. No estan a favor d'apujar el salari als treballadors de les Illes, no varen votar a favor de la pujada de les pensions, per tant, s'han situat sempre en contra de les mesures de protecció econòmica. Ara, m'imagín, Marga Prohens tornarà a posicionar-se en contra de la ciutadania i estant a favor de la banca, les elèctriques i en aquest debat que té sempre la dreta", censura sobre els populars.

De fet, el conseller opina que no hi ha "una alternativa seriosa" al Govern actual. "Jo no veig un gran PP que estigui fent territori, que estigui treballant, que sigui al carrer", afirma. Sobre Prohens, diu que "no té un projecte a les Balears, té un projecte de com vol posicionar-se ella sense saber-ho. Encara no sap per qui aposta, un dia diu una cosa i un altre dia, la contrària". Les Balears no són això, no són Ayuso i Marga Prohens, són una societat tranquil·la", remarca.

També fa referència a "missatges de la ultradreta que s'han amplificat", que qualifica de "molt perjudicials i molt perillosos". En aquest punt, assenyala que "Espanya ha tingut una anomalia en el sentit de no haver tractat la ultradreta d'una altra manera", atès que s'ha "normalitzat i s'hi ha pactat".

"Ara veim que governen a Castella i Lleó i tenen un vicepresident sense cartera, simplement passejant-se, i no han llevat res del que varen dir que llevarien. Ara es veu que el que Vox cercava era col·locar els seus, no estar amb la ciutadania", subratlla, i afegeix que a les Balears hi ha "un escenari on hi ha menys polarització".

El Pacte, en bona forma

Pel que fa a la relació entre els socis del Pacte –PSOE, Unides Podem i MÉS per Mallorca–, Negueruela destaca que "la relació no només és positiva, sinó que ho és molt" i estan "molt còmodes" treballant. "Aquí hem estat tots molt responsables per, en moments molt difícils, aparcar les diferències a fi de tirar endavant", assenyala.

Segons el conseller, a les Balears "la cultura del pacte està molt assumida". "Tenim molt treballats els instruments d'evitar la confrontació pública, els espais de diàleg i de debat on hem d'arreglar les diferències. Això ja tenia una feina feta durant molts d'anys i és el que ha permès la sensació de tranquil·litat, necessària en moments difícils", explica.

stats