Economia 12/07/2022

Negueruela manté que el Govern "vol cogestionar els aeroports" per continuar amb la "limitació"

El conseller ha contestat a l'aposta de MÉS per Mallorca de limitar el nombre de vols a l'aeroport de Son Sant Joan de Palma

2 min
Aeroport de Palma.

Palma"Ens agradaria tenir més presència en els òrgans de decisió dels aeroports per valorar quines polítiques creim que s'haurien de fer a les nostres Illes", ha afirmat aquest dilluns el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. El portaveu de l'Executiu autonòmic ha contestat així, en una roda de premsa, a les preguntes dels mitjans sobre l'aposta del seu soci de Govern, MÉS per Mallorca, sobre limitar l'arribada de vols a l'aeroport de Son Sant Joan de Palma, que va reiterar aquest dissabte.

En aquest sentit, Negueruela ha insistit que creu que el Govern "ha de cogestionar els aeroports per valorar quina és la capacitat de càrrega de les nostres illes" i poder així "prendre mesures de limitació". Ara com ara, "sense la part [competencial] aeroportuària, el que ha fet el Govern és frenar el creixement de les places turístiques", ha recordat el conseller, qui ha subratllat la mesura de "l'intercanvi de places", conegut com el "2x1".

"Hem de continuar aprofundint per ordenar millor el turisme. Tots cercam un equilibri, que requereix prendre més mesures", ha insistit el portaveu autonòmic en referència als aeroports de les Balears. Tot i això, ha recordat que això encara és "competència exclusiva de l'Estat" i que "és un debat en el qual no participa el Govern, perquè no té la cogestió". Sobre això, ha apuntat que l'Executiu "sempre ha demanat" al Ministeri que això sigui una realitat.

Els ports, un referent

Segons el conseller de Model Econòmic, "cal anar més enllà" de les mesures preses fins ara en aquesta matèria i que "l'aeroport ha d'estar millor ordenat". "Fins i tot els transportistes demanen una millor ordenació perquè és difícil operar", ha advertit Negueruela.

Davant això, ha comparat les accions que sí que han pogut engegar als ports de les Illes, gràcies a la presència que té a l'Autoritat Portuària, i que ha permès arribar a acords amb les navilieres dels creuers, per exemple. "Però el cas d'Aena és diferent", ha lamentat el membre de l'Executiu, qui ha subratllat que –per això– "tots els partits del Govern han demanat un model de cogestió".

stats