Parlament
Política 18/09/2023

Negueruela qualifica de "nyap" el decret del Govern que elimina l'impost de successions

El portaveu del PSIB reclama al vicepresident de l'Executiu, Antoni Costa, que sigui "humil" i "es disculpi"

ARA Balears
2 min
A la dreta, Iago Negueruela.

PalmaEl portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha criticat el decret llei del Govern que elimina l'impost de successions i l'ha qualificat de "nyap", a més d'assegurar que perjudicarà les famílies, sobretot pel que fa a l'habitatge. Per això, el socialista ha animat el vicepresident de l'Executiu i conseller d'Economia, hisenda i Innovació a ser "humil" i "demanar disculpes" al respecte. Negueruela ha comparegut davant dels mitjans per informar de les iniciatives del PSIB en el ple del Parlament d'aquest dimarts, que també faran referència a les "amenaces" de la consellera d'Habitatge, Marta Vidal, a la sessió de dia 5; la llei contra el turisme d'excessos; i l'eliminació de l'Oficina Anticorrupció.

Segons Negueruela, el decret llei que elimina l'impost de successions "genera inseguretat jurídica", ja que s'ha fet sense "Direcció General d'Impostos ni interventor". D'aquesta manera, el portaveu del PSIB ha assenyalat que el Govern "ha de començar de zero i amb una exposició pública".

Crítiques a "l'episodi lamentable" protagonitzat per Marta Vidal

D'altra banda, Negueruela ha lamentat "l'episodi lamentable d'amenaces amb una querella" per part de Vidal després d'una pregunta de Marc Pons sobre els seus contactes amb el fons que pretenia adquirir 88 habitatges de Metrovacesa a Nou Llevant. Segons el portaveu, el comportament de la consellera demostra "desconeixement de l'Estatut, de la Constitució i del Reglament de la Cambra", que implica la inviolabilitat de la paraula d'intervenció d'un diputat. Per això, Negueruela ha demanat al president del Parlament, Gabriel Le Senne que "faci l'amonestació corresponent" i "deixi clar que no es pot amenaçar un diputat per la inviolabilitat que tenen en l'ús de la paraula".

També ha criticat el recent anunci de la Conselleria d'Habitatge d'impulsar amb un decret llei mesures per generar habitatges nous a preu limitat. "Està consensuat amb tothom llevat dels beneficiaris, que són la societat civil i els representants de la part de la població a la qual es dirigeix aquesta classe d'habitatge". Negueruela ha acusat la consellera Marta Vidal de tenir "una actitud classista i prepotent" per rebutjar l'ús de determinats materials "per ser molt cars" i per "no voler que la gent normal, de classe mitjana i treballadora pugui tenir cases que estiguin bé".

stats