Comissió Parlament
Política 24/05/2024

Negueruela es defensa davant una comissió "basada en mentides": "És igual el que diguis, treuen conclusions prefixades"

L'exconseller ha recordat que a l'època de pandèmia el Govern va haver de prendre decisions "extremadament complicades" mentre es necessitava material per desescalar

ARA Balears
2 min
Iago Negueruela

PalmaL'exconseller i actualment portaveu del PSIB en el Parlament, Iago Negueruela, ha defensat la gestió de l'anterior Executiu durant la seva compareixença a la comissió d'investigació pel cas màscares de la Cambra Balear, que segons ha dit "està basada en mentides". "És igual el que es digui, l'important és treure unes conclusions prefixades", ha lamentat el socialista. En aquesta línia, ha criticat que a la comissió "es descontextualizen dades", fet que "és una pena, perquè en democràcia les comissions d'investigació haurien de servir per analitzar el succeït i treure'n conclusions".

A preguntes de la diputada socialista Mercedes Garrido, el compareixent ha recordat que en l'època de pandèmia, el Consell de Govern va haver de prendre decisions "extremadament complicades" mentre es necessitava material per desescalar. "Teníem clar com procedir i va ser el que férem. Es van fer tota mena de contractes, tots teníem contactes amb empreses i hi havia un mètode de treball, que era derivar qualsevol contacte a l'Ib-Salut", ha insistit. En aquesta línia, ha opinat que en les diferents compareixences realitzades en comissió "s'explica el succeït de manera clara" i es veu "com es desarmen totes les fal·làcies". Sobre aquest tema, ha afirmat rotundament que "les màscares servien", que van servir com a estoc i finalment van ser reclamades per una diferència de qualitat. Per tant, segons ha reiterat Negueruela, va ser el PP el responsable de "la caducitat de l'expedient", al qual ha culpat, a més, d'"intentar muntar un cas".

"S'ha intentat construir una fal·làcia durant un mes. És com sempre funciona la dreta i l'extrema dreta. Els és igual que la normativa sigui correcta", ha sentenciat. Durant la seva intervenció, l'exconseller ha repassat el procediment duit a terme amb les màscares adquirides a l'empresa investigada en el cas Koldo, una compra que, segons ha remarcat, va estar avalada per l'Oficina Anticorrupció i la intervenció de la Comunitat.

Després, ha rememorat, que es va verificar el material, es va usar com a estoc de seguretat i es va reclamar la diferència. "Després, quan esclata el cas, el PP havia perdut aquesta reclamació, havia caducat l'expedient", ha repetit el compareixent. "Jo crec que després d'aquest mes, després de les compareixences que hi ha hagut, el que queda clar és que les coses es van fer bé i que ningú no forma part d'una trama si en verifica el material, si el contracta de manera correcta, si el guarda i si el reclama", ha reivindicat.

La següent a preguntar a Negueruela ha estat la portaveu de Vox en la comissió, Patricia De las Heras, qui ha recriminat al socialista que qualifiqui de "fal·làcia" la compareixença. "Diu que es va deixar caducar la reclamació per alguna mena d'interferències, però Ábalos aquest divendres ha dit que no van existir interferències; la mentida és d'ell o de vostè?", ha dit a Negueruela, i li ha advertit que "ve de compareixent i a respondre".

stats